3 bakana talimat verdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şanlıurfa Suruç'ta meydana gelen patlamaya ilişkin Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e talimat verdi. Başbakan Yardımcısı Akdoğan ise Twitter hesabından, "Alçakça saldırıyı lanetliyorum" mesajını paylaştı.

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde yaşanan bombalı katliamla ilgili İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı. Açıklamada "İlk belirlemelere göre saldırıda 27 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Can kaybının artmasından endişe edilmektedir. Bölgedeki hastanelerde 100'e yakın yaralı vatandaşımızın tedavisine devam edilmektedir. Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü hedef alan bu terör saldırısı karşısında herkesi kenetlenmeye ve sağduyulu davranmaya çağırıyoruz. Failler kısa sürede bulunup yargı önüne çıkarılacak. Hain saldırıyı kınıyoruz" denildi.

İiki bakan olay yerine gidiyor

Öte yandan Suruç'taki korkunç saldırının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, İçişleri Bakanı Sabahattin Öztürk'ten ilk bilgileri aldığı belirtildi. Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre de Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Sabahattin Öztürk ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik olay yerine gidiyor. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın da olayla ilgili bilgi aldığı belirtildi.

Yalçın Akdoğan twitledi

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan da Twitter’dan Şanlıufra Suruç’taki patlamaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akdoğan, “Suruç’taki alçak saldırıyı ve insanlıktan nasibini almayan alçakları lanetliyorum” ifadelerini kullandı