Altınordu altyapısı bilimsel destekle güçleniyor

Altınordu, altyapısında forma giyen 10-16 yaş aralığındaki çocukların üç boyutlu düşünme becerilerini geliştirecek çalışmayı Dokuz Eylül Üniversitesi ile birlikte yapacak

PTT 1'inci Lig ekiplerinden Altınordu, altyapısında forma giyen 10-16 yaş aralığındaki çocukların üç boyutlu düşünme becerilerini geliştirmeye yönelik önemli bir çalışma başlattı. Dokuz Eylül Üniversitesi Üstün Zekalılar Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Burak Karabey ve ekibi, futbolcuların hızlı düşünüp, doğru karar verme ve problem çözme yeteneklerini güçlendirmek için eğitimler verecek.

Sorunlara yenilikçi çözümler üretecekler

Dr.Burak Karabey, "Haftada 75 dakika olmak üzere 20 hafta sürecek bir çalışma ile çocuklarımız karşılaştıkları sorunlara yenilikçi çözümler getirecek" diyerek eğitimi özetlerken, Altınordu Spor Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan, "Bu toprakların çocuklarından uluslararası standartlarda yıldız yetiştirmek için yola çıktık" diye konuştu. Öte yandan Altınordu’da geçen sezonun kadrosunun yüzde 80-90 oranında korunuyor olmasından dolayı sürpriz isimlere yer verilmeyeceği ve takımın istikrarının bu şekilde korunduğu açıklandı.