Dededen toruna herkes hasat yapacak

Urla Bedediyesi'nin yerel değerleri tanıtmak ve üreticiyi desteklemek için ilkini gerçekleştireceği 'Dededen toruna 1. Urla Zeytin Hasat Festivali'nde geleneklerin genç kuşaklara tanıtılması hedefleniyor.

Urla Belediyesi tarımsal kalkınmaya verdiği desteklere bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor. Yerel değerlerini festivaller ile tanıtarak, üreticisini rahatlatmayı amaçlayan Belediye, 1. Urla Zeytin Hasat Festivali için kolları sıvadı. Urla Belediyesi Meclis Salonunda Zeytin Hasat Festivali’nin paydaşlarıyla buluşan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, 30 Ekim -  1 Kasım tarihleri arasında 3 gün sürecek festival için fikir alışverişinde bulundu. Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ın öncülüğünde gerçekleşen toplantıya, öğretim üyeleri ve yetkililer katıldı. 

Zeytinyağının tarzı geliştirilecek

‘’Dededen toruna’’ 1. Urla Zeytin Hasat Festivali'nde çocuklar ön plana çıkarılacak. Festival günü, sabun yapım atölyesi kurularak Urlalılara eski günler hatırlatılacak. Urla’nın  marifetli köylüleri, Urla’nın meşhur yemeklerini kendi usullerine göre yaparak yarışacaklar. Engelli vatandaşlarımızın da içinde olacağı etkinlerin düzenleneceği festival sayesinde Urla tarzı zeytinyağı geliştirilerek zeytinyağı kalitesinin arttırılması hedefleniyor.

Uyar: Çiftçi desteklenecek 

Festivalin amacının, son yıllarda dikkatleri üzerine çeken Urla’yı daha çok tanıtmak olduğunu söyleyen Sibel Uyar, "Bu festivallerle çiftçi desteklenerek hem Urla’mız kazanacak hem kırsal kalkınma sağlanacak hem de çiftçimizin geliri artacak" dedi. Uyar, hem ulusal hem yöresel anlamda akılda kalacak bir şey yapılması gerektiğini de söyledi. 

Tarihte bilinen ilk zeytinyağı fabrikası olan “Klazomenai Zeytinyağı İşliği”nin Urla’da olması festivale ayrı bir anlam katacak.