Fenerbahçe'nin rakibi Ukrayna takımı

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki rakibi belli oldu. Sarı lacivertlilerin UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki rakibi Mircea Lucescu'nun takımı Shakhtar Donetsk oldu. İlk maç İstanbul'da oynanacak.

İsviçre'nin Nyon kentinde bulunan UEFA merkezinde yapılan kura çekimi sonucunda sarı-lacivertliler, Rumen teknik adam Mircea Lucescu'nun çalıştırdığı Shakhtar Donetsk'le eşleşti.

Shaktar Donetsk'si tanıyalım

Fenerbahçe'nin seri başı olamaması sebebi ile şampiyonlar ligi 3. Ön Eleme Turu'nda muhtemel rakipleri arasında bulunan Shakhtar Donetsk'te Ukrayna'daki iç savaşı sebebi ile yıldızları bir bir takımdan ayrıldı. Douglas Costa, Bayern Münih'e; Luiz Adriano, Milan'a ve Fernando ise Sampdoria'ya transfer olurken, Ukrayna temsilcisi henüz hiç kimseyi transfer etmedi. Takımın başında tanıdık bir isim olan Lucescu'nun olması, Turuncu-Siyahlılar için belki de tek tesellileri oldu. Kadrolarında halen Avrupa Futbolunun önemli isimlerinden Wellington Nem, Bernard, Fred ve Srna gibi yıldızlar var.
 
Shakhtar Donetsk  Ukrayna'da 1936 yılında kurulan futbol kulübü. Maçlarını Donetsk'teki 53.000 Kişilik Donbass-Arena'da oynayan takımın renkleri turuncu-siyahtır. Takımı, Mircea Lucescu çalıştırmaktadır.
20 Mayıs 2009 tarihinde İstanbul'da, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda oynanan UEFA Kupası final maçında Werder Bremen'i 2-1 yenerek tarihinde ilk kez UEFA Kupası'nı müzesine götürmüştür. Bu aynı zamanda son UEFA Kupası'dır. Kupanın yeni adı UEFA'nın yaptığı yeni formatla UEFA Avrupa Ligi olmuştur.
 
Şampiyon olmayanlar grubu eşleşmesi

Panathinaikos-Club Brugge
Young Boys-Monaco
CSKA Moskova-Sparta Prag
Rapid Wien-Ajax
FENERBAHÇE-Shaktar Donetsk

Şampiyonlar ligi rotası

Sarajevo / Lech Poznan  v Basel
Ludogorets Razgrad / Milsami  v Skënderbeu  / Crusaders 
HJK / Ventspils  v Maribor / Astana 
Celtic / Stjarnan  v Qarabag /Rudar Pljevlja 
Trencin / Steua v Partizan / Dila
 
spor toto süper lig'de geride kalan sezonu 2. sırada bitiren ve "Devler Ligi"nde ön eleme oynamaya hak kazanan sarı-lacivertliler, Ukrayna ekibiyle ilk maçı 28-29 Temmuz'da İstanbul'da oynayacak. Eşleşmenin rövanşı ise 4-5 Ağustos tarihlerinde Ukrayna'da yapılacak.

Fenerbahçe turu geçmesi durumunda UEFA Şampiyonlar Ligi'ne kalabilmek için son etap olan play-off turunda mücadele edecek. Sarı-lacivertliler, Shakhtar Donetsk'e elenmesi durumunda ise yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

UEFA da çekilecek

İlk kez Avrupa kupalarında mücadele edecek Medipol Başakşehir’in karşılaşacağı takım ise TSİ 14.00’te başlayacak UEFA Avrupa Ligi kura çekiminde belirlenecek. 2. ön eleme turunda Lüksemburg’un Differdange 03 takımıyla karşılaşacak Trabzonspor’un turu geçmesi halinde eşleşeceği ekip de belli olacak.

Lig 3.sü Beşiktaş’ın grup aşamasından başlayacağı Avrupa’nın kulüp bazındaki ikinci büyük kupasının 3. ön eleme turu karşılaşmaları, 30 Temmuz ve 6 Ağustos’ta yapılacak.