Hayırlı işler diledi

Ramazan Bayramı sonrasında ilk kez tezgahların kurulduğu pazaryerinin ziyaretçileri arasında Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da vardı. Perşembe günü açılan sebze-meyve pazarını gezen Başkan Pekdaş, esnafa 'hayırlı işler' dileklerinde bulunurken, ikramları da geri çevirmedi.

Geçmiş yıllarda sokak aralarında ve kaldırımlarda tezgahların kurulduğu, trafik çilesinin yanı sıra gürültü ve görüntü kirliliğinin de yaşandığı Hatay Pazarı, Konak Belediyesi’nce üst örtüsü tamamlanan kapalı pazaryerinin hizmete girmesiyle bambaşka bir görünüme kavuştu. Sokak aralarını ve kaldırımları işgal ettikleri için her hafta bölge halkına büyük sıkıntı yaşatan pazarcı esnafını tek çatı altına toplayan pazaryerinin açılmasıyla hem bölge sakinleri hem de esnaf rahatladı. Sokaklar tezgahlardan temizlenerek bölge araç ve yaya trafiği açısından rahatlatılırken, pazarın kurulduğu gün sayısı üç güne çıkarılarak esnafa destek verildi.

Pazarcılar mağdur edilmedi

Ramazan Bayramı sonrasında ilk kez tezgahların kurulduğu pazaryerinin ziyaretçileri arasında Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da vardı. Perşembe günü açılan sebze-meyve pazarını gezen Başkan Pekdaş, esnafa ‘hayırlı işler’ dileklerinde bulunurken, ikramları da geri çevirmedi. Esnaf ve vatandaşlar da kapalı pazaryerinin açılmasından duydukları memnuniyeti Pekdaş’a teşekkür ederek iletti. Hem esnafın hem de vatandaşın düşünceleri dinleyen Pekdaş, Hatay Kapalı Pazaryeri sayesinde sokakta pazarın sona erdiğini vurguladı. Daha önce sadece perşembe günü kurulan pazarın, bundan sonra pazartesi ve perşembe günleri sebze-meyve, salı günü ise tuhafiye ve zücaciye ürünlerinin satıldığı pazara ev sahipliği yapacağını belirten Pekdaş, gün sayısının artmasının sebebinin pazarcı esnafının sayısının fazlalığı olduğunu belirterek, “Hiçbir pazarcı esnafı mağdur etmeden sorunu çözdük” dedi.

Sokaklar nefes aldı

Hatay Pazarı’nın güzel ve canlı bir pazar olduğu dile getiren Başkan Pekdaş, daha önce pazarcıların tezgahlarını sokak aralarına, kaldırımlara kurduğunu bu yüzden bölgede yaşayan vatandaşların büyük sıkıntılar yaşadığını hatırlatarak, kapalı pazaryeri sayesinde esnafın tek bir alan içinde toplanmasıyla trafik ve görüntü kirliliğinin de son verdiğini dile getirdi. Pazarlar hayatın canlılığının gösterildiği, hayatın aktığı yerlerdir diyen Pekdaş, “Hataylı hemşerilerimize iyi alışverişler, pazarda tezgah açan esnafımıza da bereketli, bol kazançlar diliyorum” dedi. Vatandaşlardan gelen soruları da yanıtlayan Pekdaş, pazarcı esnafının kamyon ve araçların sokaklarda beklemesine izin vermeyeceklerini, pazarın kurulmadığı günlerde ise pazaryerinin kültür-sanat etkinliklerine ev sahipliği yapacağının bilgisini verdi.
 

 Halk daha memnun 

Hizmete giren Hatay Kapalı Pazaryeri bölge sakinlerinin de yüzünü güldürdü. Yıllardır Hatay Pazarı’na alışverişe gelen vatandaşlar sokak aralarına kurulan pazarın kaldırılarak kapalı pazaryerinin hizmete girmesinden ötürü duydukları memnuniyeti dile getirirken, bölgede yaşayan vatandaşlar da artık sokaklarında pazar tezgahlarının açılmayacak olmasından ötürü çok mutlu olduklarını söyledi. 30 yıldır pazarcılık yapan Ayşe Aslan, “Öncekine göre temiz tertipli bir Pazar oldu. Halk da bundan daha memnun oldu. Zaman içinde hem pazarcılar olarak hem de vatandaşlar alışacaktır diye düşünüyorum” dedi.