Her 9 Eylül'de hepimiz İzmiriz!

Dağlarında çiçek açarsa, altın güneş sırmalar saçarsa kentte yaşayanların yüzünün güldüğü şehirdir İzmir. Bu yüzden aydınlık, çağdaşlık, demokrasi, kardeşlik, eşitlik hakimdir İzmir’de. Tarihin bu kentte yaşayanlara bıraktığı en güzel mirastır karakterli, azimli, üretken ve cesur olmak. Emperyalist güçlerin bu topraklardan kovulduğu her 9 Eylül yaklaşırken İzmirlilerin yüreği kabarır gururdan. Saygı duruşunda Ordumuzun İzmir’e gelişini alkışlarız.

Kurtuluş gününün, 9 Eylüllerin sabahları da başkadır; çokça gurur, biraz gözyaşı... Düşman kurşunuyla yaralanmasına rağmen kilometrelerce yürüyüp Hükümet Konağının balkonuna Türk Bayrağını çeken Yüzbaşı Şerafettin ve diğer askerlerin heyecan ve gururunu yaşar her İzmirli, saygı duruşunda yüreği kabararak…

Bundan 99 yıl önce kurtuluşun tarihi olan 9 Eylüller her yıl büyük bir heyecanla, coşkuyla; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşların kararlılık ve umutlarını çoğaltırcasına kutlanır. İzmir’in dağlarındaki çiçekleri hiç soldurmayan ruh 99 yıldır canlılığını korur. 100’üncü yılın arifesinde yine bu heyecan ve coşku İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin birbirinden güzel etkinlikleriyle taçlanıyor. İzmir’in doğum günü birbirinden güzel konserler, etkinlikler, omuz omuza yürüyeceğimiz kortejlerle kutlanacak.

Kurtuluşun coşkusuna ortak olmak isteyen herkese davet var; Mustafa Kemaller, Yüzbaşı Şerafettinler, Teğmen Ali Rıza Ekiciler, Üsteğmen Arifler, Nurettin Paşalar, Fahrettin Altay Paşalar ve daha nicelerinin hepinize selamı var! 3-12 Eylül 2021 tarihleri arasında açık kalacak  90’ıncı İzmir Enternasyonal Fuarı’nın kentteki hareketliliğini de kapsayacak olan bu coşku, tüm Türkiye’yi saracak. Kurtuluş, kuruluş ve varoluşun günü; İzmirimizin doğum günü 9 Eylül kutlu olsun!

ZAFER YÜRÜYÜŞÜ, FENER ALAYI, KONSER…

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin işgalden kurtuluşunun 99'uncu yıldönümünü birbirinden renkli etkinliklerle kutlayacak. 350 metrelik dev bayrağın taşınacağı geleneksel Zafer Yürüyüşü ile başlayacak etkinlikler gün boyu devam edecek. Türk Yıldızları ve Solo Türk'ün nefes kesen gösterileri ile heyecan ve coşku doruğa ulaşacak. Büyük gün, on binlerce İzmirlinin katılması beklenen Fener Alayı yürüyüşü ve 9 Eylül konseri ile son bulacak.

GÖKYÜZÜ ŞENLENECEK

Saat 15.45'de Süvari Birlikleri'nin Cumhuriyet Meydanı'ndan Gündoğdu Meydanı'na yürüyüşünün ardından İzmir semaları, saat 16.15'den itibaren, önce Genel Havacılık Uçakları ve İzmir Kulüpleri selamlama uçuşuna sahne olacak. Ardından Hürkuş Gösteri uçuşu, Solo Türk, Türk Yıldızları, Jandarma Çelik Kanatlar gösterisi, Polis Havacılık Üzüm Salkımı, Sahil Güvenlik Arama Kurtarma ve selamlama ile Çelik Kanatlar Zeybek nefes kesen gösteriler yapacak.

FENER ALAYI 20.15’TE BAŞLIYOR

İzmir'in 99. yıl kurtuluş coşkusu, 9 Eylül akşamında zirve yapacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde saat 20.15’de Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayacak Fener Alayı yürüyüşü sırasında İzmirliler, ellerindeki Türk bayraklarıyla Kordon'u adeta "gelincik tarlasına" çevirecek. Gündoğdu Meydanı'na kadar devam edecek Fener Alayı'nın ardından, saat 21.00'da, Türk Rock Müziğinin efsane grubu Athena 9 Eylül coşkusunu zirveye taşıyacak. Konser sırasında Flashmob zeybek gösterisi de düzenlenecek. Ayrıca Bornova Aşık Veysel Açıkhava Tiyatrosu’nda 20 yerel halk dansları ekibi saat 21.00’da sahne alacak. Aynı saatte ise Menderesliler 19 Mayıs Stadı’nda Nebil Özgentürk’ün tarihsel video belgesel sunumuyla Anadolu Ateşi dans gösterisini izleyecek.