İnsan evini yanık bulursa ne hisseder ki?

Antalya'nın Manavgat, Mersin'in Aydıncık, Muğla'nın Marmaris, Adana'nın Kozan ilçesindeki yangınları söndürme çalışmaları sürüyor. Dört kişinin yaşamını yitirdiği yangınlarda ormanlık alanlar kül oldu, yüzlerce ev, zarar gördü. Yangınlardan bu fotoğraflar yansıdı.

Mersin'in Aydıncık ilçesinde 2 önce çıkan ve ilçe merkezini de etkileyen orman yangını devam ederken, yangının acı yüzü gün ağırınca ortaya çıktı.

Cumhuriyet Mahallesinde birçok ev, sera ve bahçe yangından etkilenirken, evinin yandığını gören Hamide Bağ, gözyaşlarına boğulup, ağıt yaktı.

"Benim evim" diyerek gözyaşı döken Bağ, "Yeni televizyon, buzdolabı aldıydım. Yemeyip çamaşır makinası almıştım. Vay benim evim vay. Her şeyim olsun diye uğraşırdım. Ben yemeyip, sandığımı doldurmak için uğraşırdım. Dün yangın buraya gelince, polisler buraya gelip buraları boşalttılar. Buralarda kocamın emekleri var" dedi.

Hamide Bağ'ın gelini Kiraz Bağ ise kendisinin köyde olduğunu ve buradaki yangını televizyondan takip ettiğini söyledi. Sabaha kadar uyumadığını belirten Bağ, "İnsan evini yanık bulunca nasıl hissedebilir ki. Her şey bu evin içindeydi" diye konuştu.