'IP MAN 2'

Aliağalılara her akşam yazlık sinema nostaljisini yaşatan Aliağa Belediyesi, beyaz perdenin başarılı filmlerini sinemaseverler ile buluşturmaya devam ediyor.

‘Ücretsiz Sinema Günleri’ kapsamında birbirinden güzel film gösterimleri ile Aliağalılara açık havada sinema keyfi yaşatan Aliağa Belediyesi, ‘yabancı dilde en iyi film’ dalında Oscar’a da aday olan ‘Ip Man 2’  (Büyük Usta) isimli sinema filmini sinemaseverlerin beğenisine sunmaya hazırlanıyor. 30 Temmuz Perşembe günü saat 21.30’da Aliağa Belediyesi Açıkhava Tiyatrosu’nda gösterime girecek olan film sinemaseverler tarafından ücretsiz olarak izlenebilecek.

 

Aliağalı sinemaseverlerin gösterimine sunulacak olan ve Bruce Lee’nin hocası Ip Man’in hayatını anlatan filmin kadrosunda; Donnie Yen, Lynn Hung, Simon Yam, Sammo Hung Kam-Bo, Xiaoming Huang, Siu-Wong Fang gibi ünlü oyuncular yer alıyor.

 

Usta Wing Tsun'un dövüş sanatlarındaki ihtişamlı yükselişini anlatan ilk film Ip Man 1'in devamı niteliğindeki film, Hong Kong'da 1949 yılında geçiyor ve Ip Man ustanın sanatını yaymak adına giriştiği mücadeleyi anlatıyor.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin Adı: Ip Man 2

Tarih: 30 Temmuz 2015 Perşembe

Oyuncular: Wilson Yip, Lynn Hung, Simon Yam, Sammo Hung Kam-Bo, Xiaoming Huang, Siu-Wong Fang

Yönetmen: Wilson Yip

Senaryo: Edmond Wong

Görüntü yönetmeni: Hang-Sang Poon

Süre: 108 dk.

Tür: Aksiyon, Biyografi, Tarihi 

 

ALİAĞA’DA ‘ÜCRETSİZ SİNEMA GÜNLERİ’ DEVAM EDECEK

Sinema şölenine ev sahipliği yapan Aliağa Belediyesi'nin devam eden etkinlik takvimi şöyle:

31 Temmuz - The 9th Company ( 9 Rota )

01 Ağustos - A.R.O.G

02 Ağustos - Hababam Sınıfı Askerde