İşçiler bayrama zam sevinciyle girdi

Bornova Belediyesi'ne ait İZBAŞ Şirketi'ne bağlı olarak çalışan işçileri kapsayan toplu iş sözleşmesinden bayram öncesi müjdeli haber geldi. İşçilerin görev yaptıkları gruplara göre zam oranları yüzde 12-16 arasında oldu

Bornova Belediyesi ile Belediye İş Sendikası 4 No’lu Şube arasında sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden bayram öncesinde işçilere müjdeli haber geldi. Bornova Belediyesi’ne ait İZBAŞ Şirketi’ne bağlı olarak çalışan işçileri kapsayan toplu iş sözleşmesinde işçilerin görev yaptıkları gruplara göre zam oranları yüzde 12-16 arasında oldu.
 
Bornova Belediyesi’nden bayram öncesinde işçilere müjde geldi. Yaklaşık 3 aydır süren toplu iş sözleşmesi görüşmesini sonuçlandıran imzaları Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ile Belediye İş Sendikası 4 No’lu Şube Başkanı Buket Mertoğlu attı. 2015 - 2017 dönemini kapsayan toplu iş sözleşmesinde işçilerin görev yaptıkları gruplara göre zam oranları yüzde 12-16 arasında oldu. Sözleşmeyle işçilerin sosyal hak ve ödemelerinde de çeşitli iyileştirmeler yapıldı.

İşçiler memnun

Belediye İş Sendikası 4 No’lu Şube Başkanı Buket Mertoğlu, olumlu yaklaşımından dolayı Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya teşekkür ederek, “Tam süresinde hiçbir resmi arabulucu olmadan toplu sözleşmemizi bayram öncesinde imzaladık. Arkadaşlarımızın ve örgütümüzün çok memnun olduğu bir sözleşme oldu.  Katkılarından dolayı başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyoruz” dedi.
 
Amaç en iyi hizmet
 
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Ramazan Bayramı’nın hemen öncesinde böyle bir sözleşmeyi imzalamaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, “Bu sözleşmenin bütün arkadaşlarımıza iyilikler getirmesini istiyoruz. Personelimiz en iyi şekilde hizmet etmek için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. Biz de bunun gereği olarak, imkanlar ölçüsünde Bornova Belediyesi’nin bütün çalışanlarına en iyi ücretleri vermeye çalışıyoruz. Bu Bornova’nın geleneğinde var, biz de bunu sürdürüyoruz. Evimiz dediğimiz Bornova’da vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermeye çalışmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.