İzmir dünyada ilk 100'e girecek

İzmir İçin Düşünce Platformu'nun konuğu olan Tunç Soyer, ilk 5 yıl içinde hayata geçirecekleri projelerle İzmir'i dünyanın en büyük 100 marka kentinden biri yapacakları sözünü vererek, ilk işlerinin İzmir'in tanıtımı çalışmaları olacağını söyledi.

İzmir İçin Düşünce Platformu’nun konuğu olarak Hilton Otel’de platform üye ve temsilcileriyle bir araya gelen CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, İzmir’in 150 yıllık kan kaybının önüne geçmek için bir kalp masajına ihtiyaç olduğunu söyledi. İzmir Ticaret Odası (İZTO) eski Başkanı Ekrem Demirtaş’ın kurucusu olduğu platformun konuğu olduğu kahvaltılı buluşmaya İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Konak Belediyesi eski Başkanı Hakan Tartan’ın yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

İZMİR’İN REFAHI İÇİN BULUŞTUK!
Soyer, İYİ Parti ile yaptıkları ittifakın kalıcı olacağına inandığını vurgulayarak, “20-30 günlük değil bundan sonra da başlayacak bir ittifakın başlangıcı bu. İzmir’in refahı için buluştuk. Son derece kıymetli. Farklı düşünce ve perspektiflerle aynı hedefi gerçekleştirmeye yönelik çalışmak çok değerli. Tekrar İYİ Parti’ye teşekkür ediyorum” dedi. Soyer, İzmir’i tanıtmak için her türlü enstrümanı kullanacaklarını belirterek, ilk 5 yıl içinde hayata geçirecekleri projelerle İzmir’i dünyanın en büyük 100 marka kentinden biri yapacakları sözünü vererek, ilk işlerinin İzmir’in tanıtımı çalışmaları olacağını söyledi.

İZMİR’İ İLK 5 YIL İÇİNDE DÜNYANIN EN BÜYÜK 500 MARKA KENTİ YAPACAĞIZ
Soyer, bu hedefiyle ilgili, “ İzmir’in gücünü tanıtacağız. Gücü büyüdükçe tanıtım kapasitemiz büyüyecek ve kar topu gibi büyüyecek. İlk işimiz İzmir’in tanıtımını yapmaya çalışmak olacak. Bu tanıtım ne tek başına büyükşehir ne tek başına Kültür Bakanlığı’nın değil, İzmir’de ekmek yiyen herkesin içinde olması lazım. Herkesin temsil edildiği bir yapı kuracağız. İzmir önümüzdeki 5 yıl içinde dünyanın en büyük 100 marka kentinden biri olacak. Bunu mutlaka sağlayacağız. İzmir Atatürk Havalimanı’nın mutlaka ikinci hub olması lazım” ifadelerini kullandı.

ELEKTRİK FABRİKASINI ALACAĞIZ VE…
Tarihi elektrik fabrikasını büyükşehir belediyesi olarak satın alıp sinema-müzik endüstrisinin merkezi haline getireceklerini açıklayan Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, “Büyükşehir olarak elektrik fabrikasını alacağız. Şartname değişmiş. Sinema endüstrisini oraya taşıyacağız. Orayı kültür vahası haline getireceğiz havagazından başlayarak. Müzik endüstrisine ev sahipliği yapacak” dedi.