İzmir'in deniz gazetesi Mavi Kıta yayınlandı

// Figen Bican Bulam

Kent ile deniz arasındaki ilişkiyi güçlendirmek amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden İZDENİZ AŞ’nin yayınlamaya başladığı Mavi Kıta’nın ilk sayısı okuyucuyla buluştu.

Üç ayda bir yayınlanacak Mavi Kıta, ilk sayısında geçtiğimiz yılın Aralık ayında hizmete alınan İzmir’in beşinci arabalı vapuru olan Uğur Mumcu Araba Vapuru’na özel dosya ile yer verdi. “Denizlerin üstünde, sonsuzluğun altında’ dosya başlığı ile hem merhum gazeteci Uğur Mumcu anıldı hem de Mumcu’nun adının verildiği İzmir’in beşinci arabalı vapurunun özellikleri anlatıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer “İzmir, Akdeniz’in İncisi” başlığı ile kaleme aldığı giriş yazısında deniz ve İzmir ilişkisini anlatarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını anlattı.

YENİ SAYILARINI HEYECANLA BEKLETECEK

Genel Yayın Danışmanlığını İZDENIZ Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Ayhan Kara'nın yaptığı, Gözde Ulman'ın yayına hazırladığı deniz kokan dergide İZDENİZ Genel Müdürü Ümit Yılmaz da yeniden cazibe merkezi olmaya hazırlanan İzmir Marina’nın nasıl kente kazandırıldığıyla ilgili önemli bilgiler verdi.  İZDENİZ Yönetim Kurulu Başkanı Osman Hakan Erşen’in İzmir’de denizle yaşamanın güzelliklerini anlattığı, adeta vapurla yolculuğa çıkardığı ve tarihe yolculuk yaptırdığı yazısında İZDENİZ’in çalışmalarını da bulmak mümkün. Erşen, yazısında Mavi Kıta’nın özellikle vapur ve feribot yolcularıyla kendilerini yakınlaştırmasını umduklarını da ifade etti.  Okuyucusunun yenilenen Pasaport İskelesi’nin hizmete girdiği haberi ile iskelenin tarihini ve yeni halini öğreneceği, ‘Kaptanın gözünden körfezde yolculuk’ söyleşisi ile her gün kentin iki yakasını birleştirenlerin hikayesini okuyacağı, İzmir tarımının analizini yapabileceği, İzmir’in zor geçen 2020 yılının akılda kalanlarını hatırlayacağı, deniz ile gönül bağı olan pek çok yazarın kaleme aldıklarıyla ufkunu genişleteceği ve çok daha fazlasını bulacağı Mavi Kıta Dergisi, yeni sayılarını heyecanla bekletecek kente özel bir dergi olmaya aday.