Kadınlara bir hediye de Şehir Tiyatroları'ndan!

İzBBŞT, 9 Mart'ta prömiyerini gerçekleştireceği 'Mor Şalvar' adlı oyun ile dünya kadınlarına bir hediye vermeyi hedefliyor! Oyun 10 Mart Perşembe günü itibarıyla İzmirli'nin beğenisine sunulacak…

İzBBŞT, kadın kimliğini sınıf çatışması üzerinden ele alan ‘Mor Şalvar’ adlı oyunu ile 9 Mart Çarşamba günü üçüncü temsilinin prömiyerini gerçekleştirecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu (İzBBŞT), Azizname ve Tavşan Tavşanoğlu oyunlarının ardından üçüncü oyunu ile sahnede olacak… İzBBŞT, Mor Şalvar oyununun prömiyerini 9 Mart Çarşamba günü yaparak kadınlara bir armağan vermeyi hedefliyor.

Ferhat Lüleci’nin yazdığı, Erhan Gökgücü Tiyatro Yazarlığı Yarışması 2021 yılı birincisi olan tek perdelik komedi oyununun yönetmenliğini Ufuk Aşar üstleniyor. Toplumda kadının yerini sınıf kavramı üzerinden ele alan Mor Şalvar’ın biletleri ise gişelerden ve ‘izmirsehirtiyatrolari.com’dan alınabilecek.



Mor Şalvar Hakkında
Temizlik işçisi dört kadın onlara yazılan hikâyeleri yırtıp kendi öykülerinin yaratıcısı olmak için bir yola girerler. Onları yollarından döndürebilecek tek şey ise; enselerinde her geçen gün baskısını daha fazla hissettikleri ölümün varlığıdır.

Oyun, yaşamlarında yer alan farklı sorunlar nedeni ile temizlik yapmak üzere gittikleri bankayı soyma fikri üzerinde birleşen dört kadının, bankada içinde trajikomik durumlar etrafında şekilleniyor.  Toplumdaki sosyo-ekonomik yapıyı sorgulayan oyunda, Mor Şalvar Temizlik Şirketi çalışanları acaba içine düştükleri durumdan kurtulabilecek mi?