'Kanal' boyu rezillik!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İzmir’de şiddetli yağmur sonrası yaşanan su baskınlarıyla ilgili Kılıçdaroğlu’nu hedef alarak, “İzmir AK Partili belediyeciliğini görmedi, hep sizde. Rezil ettiniz İzmir'i” eleştirileri İzmirlileri kızdırırken, AKP’nin Kanal İstanbul’u hayata geçirme ısrarı tüm ülkeyi kızdırdı.

Kanal İstanbul’a itiraz için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu önderliğinde ‘Ya Kanal Ya İstanbul’ kampanyası başlatıldı.  İzmir’de de CHP İl Başkanlığı önderliğinde 30 ilçe yönetimi ve vatandaşlar itirazlarını Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne hep beraber yaptı.

AKP’nin 8 yıl önce ‘çılgın proje’ olarak dile getirdiği Kanal İstanbul projesi yeniden gündemin birinci sıralarına oturdu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 madde ile projenin vereceği zararları basın toplantısıyla duyurdu.  Felaket, ihanet ve cinayet projesine ‘Ya Kanal, Ya İstanbul’ kampanyası ile itirazlar başladı. İzmir’den de destek mesajlarının yanı sıra CHP İl Başkanlığı önderliğinde 30 ilçe yönetimi, STK’lar ve vatandaşlar Çevre İl Müdürlüğü’ne itiraz dilekçelerini verdi.

Tüm bunlar yaşanırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli’nin Hereke ilçesinde İzmir’de şiddetli yağmur sonrası yaşanan su baskınlarıyla ilgili İzmir Milletvekili olan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alarak “İzmir AK Partili belediyeciliğini görmedi, hep sizde. Rezil ettiniz İzmir'i” dedi. İzmirlileri kızdıran bu sözler, asıl rezilliğin Kanal İstanbul projesi ile AKP’nin yarım asırdır iktidar olduğu İstanbul için planlandığı yorumlarına neden oldu.