Karşıyakalının kalacak!

Karşıyaka Mavişehir'de bulunan ve TOKİ'nin gerçekleştirdiği satış sonrası tartışmalara neden olan 21 dönümlük arsa için Karşıyaka Belediyesi kamulaştırma harekatı başlattı. Rekreasyon alanının kamulaştırılması önergesinin bir sonraki mecliste kabul edilmesi bekleniyor.

// Figen Bican Bulam

Karşıyaka Belediyesi'nin Eylül ayı olağan meclisinin ikinci oturumuna Karşıyakalıların TOKİ’nin satışı sonrasında ‘rant’ savaşı verdiği Mavişehir’deki 21 dönümlük arsanın kamulaştırması damgasını vurdu.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın başkanlığında gerçekleşen mecliste arazinin kamulaştırılması için ilk adım atıldı. TOKİ'nin sattığı alanın Karşıyaka'nın 2019-2023 ek imar programına alınmasıyla ilgili gündem maddesi AK Partili ve MHP'li üyelerinde kabul oylarıyla, oy birliğiyle kabul edildi. İmar ve Hukuk Komisyonlarında görüşülecek önergenin bir sonraki mecliste kabul edilmesi bekleniyor. 21 dönümlük arazinin 2019-2023 Karşıyaka İmar Planlarına dahil edilmesi sonrası Karşıyaka Belediyesi TOKİ ile bir hukuk savaşına girecek.

Konuyla ilgili konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay “Önümüzdeki günlerde bu süreci başlatacağız” dedi. Başkan Tugay, "TOKİ tarafından satılan alanı kamulaştırma programına alıyoruz. Bundan sonraki süreçte bedel tespiti ve hukuki süreçler devam edecek. Bu alanın kamuda kalmasını savunuyoruz. Doğal yaşam alanı olması açısından Mavişehir halkı ve doğası için önemli bir alan. Bu kararı alırken Büyükşehir ile de görüştük ve destek verdiler. Önümüzdeki günlerde bu süreci başlatacağız" diye konuştu.