Kimin kafası karıştı?

Kuşaklar Arası Dayanışma Girişimi üyeleri yasal statü için başvurdukları İzmir Valiliği"nden gelen yanıttan anlam çıkaramadı. Gazeteci yazar Feyzi Hepşenkal, "Belli ki 'örgüt' sözü kafaları karıştırmış. Herkes emin olsun ki biz iyi huylu bir örgütüz" dedi.

Figen Bican Bulam- İzmir Valiliği’ne yasal statü kazanmak için başvuran Kuşaklar Arası Dayanışma Girişimi üyeleri Valilikten gelen yanıttan ne olumlu ne de olumsuz bir anlam çıkaramadıklarını açıkladı. Girişim adına Gazeteci yazar Feyzi Hepşenkal yaptığı açıklamada, “Kuşaklar Arası Dayanışma Girişimi olarak bir ‘örgüt kurma’ talebimizi İzmir Valiliği'ne ilettik. Ama gelen yanıttan ne olumlu, ne de olumsuz bir anlam çıkaramadık. Belli ki ‘örgüt’ sözü kafaları karıştırmış. Ne de olsa yönetenlere ‘ürkütücü’ gelen bir yanı var ‘örgüt’ demenin. Fakat herkes emin olsun biz iyi huylu bir örgütüz” ifadelerini kullandı.

Sosyal dedektif olmaya davetlisiniz

Gazeteci yazar Feyzi Hepşenkal, birlikte olmanın öneminin arttığı bayram öncesi katılım çağrısı da yaptığı Kuşaklar Arası Dayanışma Girişimi’nin kuşaklar arası dayanışma kavramını hayatın bir parçası yapmak amacında olan, herkese açık bir grup çalışmasının hayata geçirilmesiyle sürdürülecek bir ortak çalışma platformu olduğunu belirtti.

Anne ve babalar bayramda çocuklarının ve torunlarının yolunu boşuna beklemesin diye bir şeyler yapmanın şart olduğuna vurgu yapan Hepşenkal açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bir yandan somut projeler üreterek, kurumları ve insanları harekete geçirmek; diğer yandan gündelik yaşamdaki yanlışlara tepki göstererek, farkındalık yaratmaktır derdimiz. İlk aşamada dört çalışma grubu kurma kararı aldık. Birinci grubumuz, ‘Huzurevi ve çocuk yuvası aynı çatı altında nasıl yapılanmalı?’ sorusuna gözlem ve incelemeler yaparak, konunun uzmanlarıyla birlikte çalışarak; yanıt arayacak. İkinci grubumuz ‘Devlet kurumlarının, yerel yönetimlerin ve sivil oluşumların çocuklar ile yaşlılara yönelik yaklaşım ve uygulamalarını’ mercek altına alacak. Üçüncü grubumuz ‘Dünyadaki gelişmelerin içerik ve kapsamını belirlemek için’ yabancı kaynakları araştıracak. Dördüncü grubumuz da ‘Çocuklar ve yaşlılarla ilgili güncel olayları izleyip, olumlu/olumsuz örnekleri gündeme taşıyarak’ toplumsal bilinç ve refleks oluşturma çabasında olacak. Bu yolda ilerlerken hepinizin destek ve yardımına da ihtiyacımız var. Sizleri; karşılaştığınız, duyduğunuz, bildiğiniz sorun ve durumları bizimle paylaşmaya; Kuşaklar Arası Dayanışma Girişimi'nin ‘sosyal dedektifi’ olmaya davet ediyoruz. Üçüncü toplantımız, 4 Ağustos salı günü, saat 17:00'de yapılacaktır.”