Maç protokolünde 'siyasi' liste krizi

Süper Lig'in 19. Haftasında Göztepe'nin Beşiktaş ile 95 yıllık tarihinde ilk kez kendisine ait bir statta yapacağı maç öncesi protokol krizi yaşandı. Spor Genel Müdürlüğü, protokol listesini AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın yaptığını, Göztepe Kulüp Başkanı da davetiyeleri Bakanlığın dağıttığını kendilerinde davetiye olmadığını söyledi. İzmir Milletvekillerinin bile yer almadığı protokol davetli listesinde kimlerin olduğu ise merak konusu oldu.

--Figen Bican Bulam

Süper Lig’in 19. Haftasında Göztepe’nin Beşiktaş ile 95 yıllık tarihinde ilk kez kendisine ait bir statta yapacağı maç öncesi protokol krizi yaşandı. Göztepe’nin 20 bin kişilik yeni stadı Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde 26 Ocak tarihindeki tarihi maçını izlemek isteyen CHP İzmir Milletvekili Kani Beko’ya Spor Genel Müdürlüğü’nden protokol listesini Binali Yıldırım’ın yaptığı bilgisi verildi. Bunun üzerine Göztepe Kulüp Başkanı Mehmet Sepil’i arayan Beko’ya Sepil’in de ‘Organizasyonu Spor Bakanlığı yapıyor, davetiyeleri de onlar dağıtıyor, elimizde davetiye olmadığı için kimseyi davet edemiyoruz’ dediği öğrenildi.

KİME VERİLİYOR BU DAVETİYE?

Konuyla ilgili E4 Haber’e açıklamada bulunan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, “Ben yeni stadın yakınında oturuyorum. Mahallemde oynanacak ve tarihi bir maça bir milletvekili olarak pasolig sahibi, sıkı bir Göztepe taraftarı olarak bu kadar girişime rağmen davet edilmiyorum. 50 yıldır Göztepe’nin Ankara, İstanbul’daki maçlarını dahi takip etmişimdir. İki hafta önce Ankara’da Gençlerbirliği-Göztepe maçına gittim. Protokolle ilgilenen bir sorumlu var. Ona ulaştık ve SMS ile davet bilgisini verdiler. Göztepe-Beşiktaş maçı için ise ne bir davetiye ne de bir SMS ile bilgilendirme geldi. Diğer milletvekili arkadaşların bazılarına da sordum onlara da gelmemiş davet. İzmir milletvekillerine, belediye başkanlarına verilmiyorsa kime veriliyor bu davetiye” diyerek tepkisini dile getirdi.

İZMİRLİLER BU CAMBAZLIKLAR YEMEZ

AKP’nin 2014 yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Binali Yıldırım’ın spor üzerinden bir takım ‘cambazlıklar’ yapma derdinde olduğunu belirten CHP’li Beko,  şunları söyledi: “Bu ‘davetli listesi’ meselesinden anladığımız kadarıyla İzmirliler Binali Yıldırım’a oy vermiyor o da Göztepe gibi İzmir’in köklü takımının üzerinden oy devşirme derdine düşmüş. AKP, İzmir’de futbol üzerinden, stad üzerinden siyaset yapma derdinde ama İzmirli bu cambazlıkları yemez. İzmir Milletvekili, sıkı bir taraftar olarak bu kadar başvuruma rağmen bana ‘organizasyonu Binali beyin yaptığı’ cevabı veriliyor. Mahallemdeki o maça bir taraftar olarak ben girerim de o maça önce ‘siyasi listeye girerek’ girenleri maçı izlerken göreceğiz.”