Melo'nun hayatını kurtardılar

Ödemiş Belediyesi bünyesinde hizmet veren Hayvan Barınağı'nda, sokak hayvanlarının aşı, kısırlaştırma gibi işlemleri düzenli olarak yapılırken tedavi olması gereken hayvanlar da tedavi ediliyor. Hayvanlar sahiplenmek isteyenleri de bekliyor.

Ödemiş Belidiyesi Hayvan Barınağı'nda sokak hayvanları aşılanıyor, kısırlaştırılıyor, yaralı hayvanlar ise tedavi ediliyor. Geçtiğimiz hafta kalçasında bıçakla Ulus Meydanı’nda bulunan labrador melez ırkı erkek köpek, duyarlı vatandaşların belediye ekiplerine bilgi vermeleri sonucunda yakalanarak tedavi edilmek üzere Hayvan Barınağı’na götürüldü. Hayvan Barınağı’ndaki görevli veterinerler tarafından yapılan operasyonla bıçak, köpeğin kalçasından çıkarıldı. Bir haftadır tedavisi devam eden sevimli köpeğe barınak çalışanları tarafından Melo adı verildi. Sevimli köpek bir taraftan iyileşirken bir taraftan da barınaktaki diğer hayvanlar gibi sahiplenilmeyi bekliyor.

Ziyaret edebilir, sahiplenebilirsiniz

Üzümlü Mahallesi yolu üzerinde bulunan Hayvan Barınağı; 5 bin 460 metrekari açık, 484 metrakare kapalı alana sahip. Sokak köpekleri ve kediler için özel padogların bulunduğu barınakta, serbest gezinme yerleri, 10 hayvan kapasiteli karantina bölümü, yavrulu anne bölümü ve yavrular için ayrı ayrı bölümler de bulunuyor. Baranakta vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda sahiplendirme de yapılıyor. Barınak, salı, çarşamba ve perşembe günleri 13.00-16.00 saatleri arasında ziyaretçi kabul ediyor.