Milli takım sponsor arıyor

Türk Milli Sualtı Ragbi Takımı 26 Temmuz - 1 Ağustos 2015 tarihleri arasında Kolombiya'da düzenlenecek '2015 Sualtı Ragbisi Dünya Şampiyonası' nda ülkemizi temsil edebilmek için sponsor arıyor.

Bu sene 10.’su düzenlenecek olan Dünya Sualtı Ragbi Şampiyonası 2011’de milli takımımızın da bulunduğu toplam 12 takımın katılımıyla Finlandiya’da düzenlenmişti. Aralarında İtalya, Rusya, İspanya, Avusturya gibi güçlü takımların bulunduğu 6 takımı geride bırakarak çeyrek finale çıkan millilerimiz dünya altıncısı olma başarısını göstermişti. Son 4 senedir aralıksız Dünya Şampiyonası için hazırlanan sporcularımız imkansızlıklar yüzünden turnuvaya gidememekle karşı karşıya kaldı.

Deniz komandoları ile başladı 

Ülkemizde tesis sıkıntıları sebebiyle birçok kişi tarafından yeteri kadar tanınmayan sualtı ragbisi milli takımımızın ardarda gelen başarılarıyla yeni nesilin ilgi odağı haline geldi. Sualtı ragbisi, 1960’lı yıllarda Fransız deniz komandolarının Kenya sahillerinde hindistan cevizinin içine kum doldurarak oynadıkları eğitsel ve performansa dayalı bir oyun şeklinde başlamıştır. İlk resmi sualtı ragbi müsabakası Almanya’nın Mulheim kentinde 4 Ekim 1964 de oynanmıştır. İlk resmi turnuva ise 5 Kasım 1965 de oynanmıştır. 3,5m - 5m derinliğe sahip havuzlarda oynanan sualtı ragbisinde oyunun amacı, içinde tuzlusu konsantresi bulunan topun, oyun alanının karşılıklı dip kenar köşelerinde bulunan kaleler içine sokarak sayı elde etmektir.