Projeler en geç 1 yılda tamamlanacak

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin 3 yıl sunumunu gerçekleştirdi. Engin görev süreci boyunca vaatlerinin daha fazlasını hayata geçireceğini kaydederek, "Yaptığımız çalışmalar genel merkezimiz tarafından denetleniyor. Genel Merkezimiz tarafından yapılan anketlerde olumlu sonuçlar çıkıyor" dedi.

E4 Haber// Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin 3 yıl sunumu Belediyeye ait Park Orman Tesisi'nde gerçekleştirildi. Program, Engin'in 3 yılda yaptığı proje ve çalışmaları anlatan video sunumla başladı.

"İLÇEMİZİN ZENGİNLİKTEN PAY ALMASI LAZIM" 

 3 yıl için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Valiliği, belediye bürokratları ve tüm kurumlara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Başkan Ali Engin, "Proje ve çalışmalarını anlatan Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “Şehirler, kasabalar, ilçeler önünüzdeki 100 yıl içerisinde yarışma halinde olacaklar, sadece devletler, ülkeler yarış halinde olmayacak. Dünyadaki tüm ilçeler bir biri ile yarış içinde olacaklar, bunun nedeni de ekonomik faydadan pay almak. Belediyelerin yaptığı kültür sanata, altyapı, turizm,  yatırımlar var, turizm oldukça önemli dünyada son 10 yılda 15 milyon insan daha seyahate  etmeye başladı yani var olan sayıya 15 milyon kişi daha eklendiği söyleniyor, yani 10 yılda 15 milyon yeni kişi turizm ağına eklenmiş durumda. Üniversiteleri sayıları, öğrenci sayısı arttı. Bu zenginlikten Narlıdere’nin de diğer ilçelerimizin de pay alması ve buna göre konumlanması lazım” dedi.

"KENTİMİZ BÜYÜYOR"
Narlıdere'nin büyüdüğünü kaydeden Engin, "Göreve gelir gelmez, kentimizin ihtiyaçlarını belirledik, kaynaklarımızı da belirledik. Vergiler ve diğer işbirliklerinden oluşuyordu kaynaklarımız, varlıklarımızı da göz önünde bulundurarak projelerimizi hazırladık. Vaatlerimizin tamamını bitirmiş olacağız en geç 1 yılda ve bunun üzerine seçim vaatlerimiz dışında olan projelerimizi de bitirmiş olacağız. CHP'den seçilenler olarak halkımızın karşısında hesap vermeye hazır olacağız. Bunun mutluluğunu, onurunu yaşıyorum. Narlıdere'nin nüfusu 50 binden fazla, yaklaşık 70 bine dayandı, yeni imar planlarının hayat geçirilmesi ile kendtin nüfusunun en fazla 130 bin olacağı öngörülüyor. Amacımız kentimizi kalkındırarak büyütmek. Orman ve deniz arasında konumlanmamız, metronun da gelmesiyle birlikte ulaşım üstünlüğünden dolayı cazibe merkezi haline geliyoruz. Kentimizde gayrimenkul ve kira bedelleri artıyor, bu dar gelirlire için iyi değil tabi ama kenti kalkındırmak temel hedefimiz. Büyüyen pastadan pay almak için kentimizin imajını çalışanlarımızın donanımını sağlamaya çalışıyrouz. Takviyelerle daha kaliteli hizmet vermeye gayret ediyoruz. Belediyeler kamu kuruluşu , ticarethane değil tabi" diye konuştu.
Engin açıklamasını şöyle sürdürdü:

"GENÇLERE, DAR GELİRLİLERE ÖZEL PROJELER"
Resterasyon Projemiz var, 100 evin restorasyonunu İzmir Valiliği ile birlikte yürütüyoruz. 1 yıılk sonra tamamlanacak. Haziran ayının ilk haftası lokantacılar odası burayı ziyaret edecek. Gastronomi pastasından pay almak istoyoruz. Yol çalışmalarına, bisiklet, yürüyüş yollarımıza özen gösteriyoruz. 3 yıl içinde bu yolları aydınlatma ve peyzajla birlikte bitirdik. Kadınlarımızı desteklemeye devam ediyoruz. 6 alanda kadınlarımız üretip, pazarlayıp, ev ekonomilerine katkıda bulunuyorlar. Meslek fabrikası Türkiye'de İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin en iyi örneklerinden biri, Aziz Kocaoğlu dönminde hayata geçirilen Tunç Soyer döneminde devam eden projeyi bizim bir binamızda hayata geçirdik. Her yaştan insanın faydalanacağı, kolay iş bulacağı bir proje. Park Orman yaklaşık 25 bin metrekara alanı, orman kenti olduğumuzu hem konuklarımıza tanıtmak, hem ilçe sakinlerimizin kullanımına açmak için tasarladı. 1 yıl önce hizmete girdi, diğer ilçelerden çok sayıda ziyaretçi alıyoruz. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Seçim döneminde emeklilerimiz, dar gelirlilerimizin deniz kenarında oturabileceği Mandalin Kafe'yi yaptık, çok uygun fiyatlarla hizmet veriyor. Zeytin Kafe, kadın koperatifinin işlettiği bir alan. Slow Food çağımızın en gerekli unsurlarından biri, buraya üye olduk, bu yönde çabalarımızı sürdürmeye çalışıyoruz. Narlıdere aynı zamanda körfeze en yakın ilçelerimizden biri, 200 teknelik marina proje ihalesi biti, yılbaşına kadar yap işlet devret ile en geç 2 yılda bitecek. Spor önemli, Sahilevlerinde bize ait olan arsada tenis kulübünü bu ay içinde temelini atıp, önümüzdeki bahar aylarında hizmete sunmayı düşünüyoruz. Pir Sultan Abdal Parkı, ana caddeye cepheli bir alanımız. İçinde kaçak yapıların olduğu bir alandı, kaçak yapıları yıktık, proje bitti, Büyükşehir ile ortak projemiz, buradan da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'e teşekkür ediyorum. İhalesini geçen yıl yapmıştık, aşırı inşaat malzemesi fiyatları artışı nedeniyle, hükümetin çıkarttığı bir genelgeyi gerekçe göstererek müteahhit firma sözleşmeyi feshetti. En geç bir ay içinde yeniden ihale yaparak, en geç 1 yıl içinde açacağız.



"NARLIDERE HEPİMİZİN"

Biz kültür merkezimizde bazı dönüşümleri bitirdik. Belediyeler içinde en iyi sergi salonlarından birini yaptık, çalışma alanlarımızı daha verimli hale getirdik. Partimizin gösterdiği yolda yürüyoruz. Bize oy verenleri mahçup etmeyelim diye genel merkezimiz her ay rapor isteyerek bizleri denetliyor. Projeler kafamıza göre ürettiğimiz projeler değil, sürdürülebilir proler yaptık ve bu konuda memnuniyet olduğunu da genel merkez anketlerimizde görülüyor. En önemli faaliyetimiz temizlik, kadın çalışan sayımızı artıyoruz. Narlıdere pırl pırıl. Araç filomuz yaşlı, kiralamadan ziyade yenilemeye çalışıyoruz, 1 yılda eskiyen tüm araçlarımızı, iş makinelerimizi yenileme projemiz devam ediyor. İzmir metrosu yaklaşık 10 yıldır devam eden Narlıdere'nin çehresini değiştirecek bir proje. Sona gelindi, geçtiğimiz Cuma günü melis üeyesi arkadaşlarımız ziyaret etti, yüzlerce insan çalışıyor. Narlıdere daha çok ziyaretçi alacak, her ilçeden ulaşım imkanı olacak. Halkapınar'da Büyükşehir belediyemiz ihalesini bitiridi, büyük bir aktarma merkezi yapılıyor. Oradan çok konforlu olarak demiryolu vasıtasıyla 30 ilçeye ulaşım sağlanacak. Daha çok ziyaretçimiz olacak, ensafımızı buna göre organize ediyoruz. Esnafımıza film çektik, onları yayınlıyoruz. Turizm koruyarak kalkınmayı sağlayan bir sektör, Koyduğumuz hedefe hızla ilerliyoruz. Bu kolay değil ama gayret edersek başarılı olacağımıza, ekmeğimizin büyüyeceğine inanıyorum. Narlıdere, İzmir hepimizin, Atatürk ve Cumhuriyet'in değerlerini koruyarak, barış içinde yaşamaya devam etmemiz lazım.

“1 YIL İÇERİSİNDE ANAOKULUMUZ 5’E ULAŞACAK”

Tanıtım filminde de izledik çocuk senfoni orkestrasını kurduk.  İzmir’in Atatürk ve Cumhuriyet kenti olduğunu ve Atatürk’ün ortaya koyduğu muasır medeniyetlerin  üstüne çıkmayı amaçladığını, yüzünü batıya dönerek de  bunu kanıtladığını düşünüyorum. İzmir’in çeşitliliği, hoşgörüsü, Atatürk’e bağlılığımız ile İzmir’i daha çok dünyaya tanıtmalıyız. Bin 100’e yakın sanat kursumuz var. Eğitim sorunu ülkemizin en önemli sorunlarından bir tensi ve sadece belediye bu sorunu çözemez. Cumhuriyetimiz kurulduğu andan itibaren ciddi atılımlar yaptı ama ne yazık ki Genç Cumhuriyet eğitimde aynı başarıyı sağlayamadı yeterli atılımı gerçekleştiremedik, bunu Cumhurbaşkanı da itiraf etti, orantısız ve niteliksiz üniversite sayısı, okul öncesine ayırmadığımız bütçe ne yazık ki eğitimi aşağıya çekti. Geçtiğimiz günler de Milli Eğitim Bakanı da bir açıklama yaprak  okul öncesi eğitime ağırlık vereceklerini söyledi. Bizlerde  bu anlamda Narçiçekleri Ana Okulumuzu açtık ve anaokulu sayımızı  3’e çıkardık, 200 kişilik kapasitemiz var. Bunu 1 yıl içerisinde 400 kişilik kapasiteye çıkarıp 5’e çıkaracağız. Devletimizi mutlaka anaokulu ve meslek liseleri konusunu ele almalıdır” diye konuştu.

“YÜZDE 100 UZLAŞI OLMADAN HAREKETE GEÇMEYECEĞİZ”

Kentsel Dönüşüm hem İzmir hem de Narlıdere için çok önemli, bir yandan çarpık kentleşme ile bir yandan da 30-40 yıl önce yapılan apartmanların da dönüşmesi ile ilgilenmeliyiz apartmanların yüzde 75’nin yıkılıp yeniden dönüşmesi lazım. Çünkü yaşanan bir depremde istenmediğimiz sorunlar olabilir. Seçildikten sonra kentsel dönüşüm sürecini hızlandırdık yaklaşık 43 hektar alanda 4 mahallede planlar onaylandı ve askı süresi bitti. Yurttaşlarımız orada hukuksal haklarını kullandı dava açıldı, bilirkişi aşamasında prensip olarak dava aşamasını bekleyeceğiz. Dava bitmeden vatandaş ile polemiğe girmek ya da uzlaşmaya çalışmak gibi bir işe girilmeyeceğiz. Daha önce yapacağımız referandum ile vatandaşın fikirlerine başvuracağız. Vatandaşın yüzde 70-80’ni tamam demeden biz bir girişimde bulunmayacağız. Vatandaş istemezse bu yetkiyi bakanlığa iade ederiz. Yüzde yüz uzlaşma ile yapacağız ne yapacaksak. 30 bin metre karelik alanı da hiç evi olamayan, tapusu olmayan vatandaşa vatandaşlarımız için kullanacağız yani 200-300 daire vatandaşa verilecek. Biz bize düşen paydan fedakârlık edeceğiz. 1200-1300 metre kerelik bir alanda belediyemizin zemin katındaki alanı tahliye ettik ve proje bitti, ihaleye gireceğiz böylece belediye girişini de genişleteceğiz, vatandaş geldiğinde zemin katta işini bitirecek.