Rant, Çeşme halkınındır!

Çeşme Cumhuriyet Meydanı'nı düzenleme projesi kapsamında 18'er metrekarelik dört büfe inşaatına yönelik eleştirilere cevap veren Belediye Başkanı Ekrem Oran, 'Bu proje, İzmir Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylanmış bir proje. O büfeleri belediye işletecek. Rant projesi diyenlere cevabımdır; eğer ortada bir rant varsa, o rant, Çeşme halkınındır' dedi.

Çeşme Belediyesi’nin meydan düzenleme projesine yönelik eleştirilere, Belediye Başkanı Ekrem Oran’dan yanıt geldi. Çeşme Kalesi’nin bulunduğu bölgedeki Cumhuriyet Meydanı’na 50 yıldır dokunulmadığını belirten Başkan Oran, “Bu projeyle, Çeşme’nin 50 yıllık vitrinini değiştiriyoruz” diye konuştu.

BÜFELERİ BELEDİYEMİZ İŞLETECEK
Cumhuriyet Meydanı’nı düzenleme projesinin, İzmir Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylandığını hatırlatan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Ege'de Son Söz'e açıklamalarda bulunarak tamamı 4,5 milyon liraya mal olacak projede 18 metrekarelik dört büfenin yer aldığını söyledi. Büfeleri belediyenin işleteceğine vurgu yapan Başkan Oran, şu değerlendirmelerde bulundu:
“SİT kurulu onaylı bu proje, ihale edildi, tüm yasal gereklilikler yerine getirildi. Elbette tamamlanacak, bu proje hayata geçirilecek. Çeşme’nin 50 yıllık vitrinini değiştiriyoruz. Amacımız, Çeşme Marina’daki müşteriyi, sahile çekmek, Çeşme Çarşısı’na getirebilmek. Bu projemize, rant projesi diyorlar. Bunu diyenlere cevabımdır; burada bir rant varsa, Çeşmelilerin, Çeşme halkınındır. Bir hayali gerçeğe dönüştürüyoruz.


Çeşme’mizin Cumhuriyet Meydanının çevresi, tarihi dokusuna uygun olarak yeniden hayat buluyor. Cumhuriyet Meydanı’nı, çevreye duyarlı, kent dokusunun kültürünü geleceğe taşıyan bir anlayışla yeniden düzenliyoruz. Ezberleri bozuyoruz. Meydanda yıllardır sorun haline gelen işgallere son veriyoruz. Çeşme’nin kalbi, dikilen yüzlerce ağaçla yeşille buluşuyor, denizle kucaklaşıyor. Herkesi, bu yaz Çeşme Meydanı’nda ölümsüz anılar biriktirmeye davet ediyoruz şimdiden. Meydan düzenlemesinin sözünü vermiştik, şimdi yerine getiriyoruz. Cumhuriyet Meydanı’nı, Biz Çeşme’yi seviyoruz.”