Savaşa, düşmanlığa karşı direniş kazanacak!

İzmir'de ve Ege'de yaşayan Elazığlılar, Ege Elazığ Dernekler Federasyonu (EGE ELDERFED) ile Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı işbirliğinde uluslararası platformlarda ilgi görecek bir film projesine imza atıyor.

//Nihal IŞIK  

Yüzyıllardır Türk ve Ermenilerin bir arada yaşadığı Elazığ’ın eski yerleşim yeri olan Harput’ta 1915’li yıllarda yaşayan Türk genci Mustafa ile Ermeni kızı Ahçik arasında yaşanan aşk hikayesi film oluyor. Gerçek bir aşkı konu eden; savaşa, ayrımcılığa, düşmanlığa karşı aşkın direnişini anlatan Ahçik türküsünün hikâyesinin senaryolaştırılacağı film için çalışmalar başladı. Ege Elazığ Dernekler Federasyonu (EGE ELDERFED) ile Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı işbirliğinde hayata geçirilecek proje için, TV dizileri ve uzun metrajlı filmleri başlatan yönetmen olarak bilinen ünlü senarist, yönetmen ve reklamcı Osman Sınav ile senaryo sözleşmesi imzalanarak, film için ilk adım atılmış oldu.

‘ELAZIĞ KÜLTÜRÜNÜ DÜNYAYA TANITACAĞIZ’

Konuyla ilgili açıklama yapan Ege Elazığ Dernekler Federasyonu Başkan Yardımcısı Ayhan Kindik amaçlarının öncelikle Elazığ kültürünü dünyaya tanıtmak olduğunu vurguladı. “Bu bir sosyal sorumluluk projesi” diyen Kindik, “EGE ELDERFED Başkanımız Nejat Ak’ın yaklaşık 2 yıldır üzerinde durduğu ve çeşitli platformlarda Elazığ’a gönül vermiş gerek siyasi gerek iş adamı olsun herkesle fikir alışverişi yaptığı önemli bir tanıtım projesi hayata geçecek. Türkiye’nin en iyi senarist ve yönetmeni Osman Sınav ile  senaryo sözleşmesinin imzalanmış olması önemli bir adım. Bu proje bizim için bir gurur projesi olacak” dedi.

GELİRİ KİMSESİZ VE İHTİYAÇ SAHİBİ ELAZIĞLI ÖĞRENCİLERE

Filmin gelirinin kimsesiz ve maddi durumu iyi olmayan Elazığlı öğrencilerin eğitimi için harcanacağı bilgisini de paylaşan Kindik, “Film ile Elazığ kültürünün tanıtımına katkı sunmayı amaçlıyoruz. Bir direnişin anlatıldığı Ahçik türküsünün senaryosunun da çok etkileyici olacağından, Türkiye sınırlarını aşıp dünyada ses getiren bir film olarak gurur kaynağımız olacağından şüphemiz yok. Başta başkanımız Nejat Ak’a, federasyonumuzla işbirliği halindeki Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı yöneticilerine ve katkısı olan tüm dostlara teşekkür ediyoruz. Elazığımızın kadim ve eşsiz kültürünü tanıtmaya devam edeceğiz. İzmir’de bir Harput Senfoni konseri gerçekleştirmek gibi daha pek çok projemiz var. Biz savaşa, ayrımcılığa, düşmanlığa karşı aşk kazanacak diyoruz, sanat kazanacak diyoruz. Bu toprakların kültürünü tanıtmanın da en büyük toplumsal görevlerden biri olduğunu düşünüyor ve bunun için tüm gücümüzle çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.