'Suriyeliler için okul istemiyoruz' eylemi

Karşıyakalılar, İzmir Milli Müdürlüğü'nün Bostanlı'da yapmak istediği liseyi protesto etti. Vatandaşlar, belediyeye yapılan ruhsat başvurusunda , bulunan 'Kriz zamanlarında herkes için eğitim' ibaresine dikkat çekerek, 'Bölgemizde, Suriyeliler için okul istemiyoruz' sloganları attı.

Karşıyaka'da vatandaşlar İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Bostanlı Cengiz Kocatoros Sokağı’nda yapılmak istenilen, liseyi protesto etti. Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka İlçe Başkanı Murat Serdar Koç’un çağrısıyla inşaat alanı önünde toplanan kalabalık, “Burada Suriyeliler için okul istemiyoruz” sloganları attı. Karşıyakalılar, Alman Katılım Bankası’nın maliyetini üstlendiği okulun hangi amaçla yapıldığının, kimlere hangi alanda eğitim vereceğinin İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından şeffafça açıklanmasını istedi. Ruhsat başvurusunda yer alan “Kriz zamanlarında herkes için eğitim” ibaresine dikkat çeken grup, açıklama yapılmadığı takdirde, protestolarını sürdüreceğini, bölgede mülteciler için bir okul yapılmasına izin vermeyeceklerini belirtti. İzmir Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’nin, “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için Anadolu Lisesi yapılacak, Suriyelilerle bir alakası yok” açıklaması da gündeme taşınarak, “Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın yazılı olarak sorduğu, okulun hangi amaçla yapılacağı ve ne alanında yapılacağı sorusuna neden 10 gündür cevap verilmiyor” denildi.  

NE OLMUŞTU ? 

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Bostanlı’da yapılması planlanan lise, ilçede kriz yaratmıştı. CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Murat Serdar Koç, ruhsat başvurusunda, “Olağanüstü durumlarda herkese eğitim” yazdığını ifade ederek, “Bize bunun açıklamasını yapsınlar” demişti. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, yapılan ruhsat başvurusunun üzerine Milli Eğitim Müdürlüğüne, lisenin hangi amaçla yapıldığı ve ne lisesi olacağının belirtilmesini talebinde bulunduklarını aktararak, “Lise yapılacak diye ruhsat istediler ama ne tür bir lise olacağına dair bilgi yok” diye konuşmuştu. İzmir Milli Eğitim Müdürü Yahşi ise, iddiaların asılsız olduğunu vurgulayarak, “Toplamda 32 derslikten oluşan Anadolu lisesi yapıyoruz, 8 tane yapıyoruz, 8 tane daha yapacağız, Suriyelilerle hiçbir alakası yok” ifadelerini kullanmıştı.