Tazminatsız işten çıkarmalara sendika tepkisi

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı Güzelbahçe Belediyesi’nde 2 personelin tazminatsız işten çıkarıldığını açıkladı. Sarı’nın açıklamalarına göre 2 personel tazminatsız olarak ve işsizlik maaşı alamama durumuna uygun maddeden işten çıkarıldı. Yaşanan işten çıkarmaların CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in işten çıkarmalarla ilgili olarak uyarı yazısı göndermesinden sonra gerçekleşmesi dikkatlerden kaçmadı.

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı yaptığı açıklamada “2017 yılında Genel-İş sendikamıza üye oldukları için Güzelbahçe Belediyesinde baskı ve tehditler ile birçok üyemiz istifa etmiştir. O günden bugüne kendisi bir kadın, bir anne olan Genel-İş Sendikamızın da halen üyesi olan iki kadın işçi üyemizi tazminatsız olarak işten çıkarmıştır Sayın İnce” dedi.

Sendika temsilcisinden gelen açıklamalar sonrası süreçle ilgili veren Güzelbahçe Belediyesi Başkanı Mustafa İnce:” İlk önce gelirler belediyeye gerekçelerini açıklarlar. Buna istinaden bir uzlaşma komisyonu kurulur. Uzlaşma sağlanır ama hiçbir işçi bugüne kadar Güzelbahçe Belediyesi’nde hakkını almadan ayrılmadı.  Eğer ki bir hukuksuzluğu yoksa herkes hakkını alır” dedi.