Tel Abyad'da birlikte savaştılar

Diyarbakır'da HDP mitingine, Suruç'ta ise SDGF'li gençlere yönelik saldırıları gerçekleştiren Orhan Gönder ve Abdurrahman Alagöz'ün, Suriye'de YPG ile savaşan ve çoğunluğu Adıyamanlılardan oluşan 'Dokumacılar' grubunun üyesi olduğu iddia edildi. İddiaya göre, 'Dokumacılar, YPG karşısında ağır yenilgi alarak dağıldı ve sağ kalan üyeleri eylem yapmak için Türkiye'ye döndü.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 32 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda canlı bomba olduğu ileri sürülen Şeyh Abdurrahman Alagöz'ün, PYD’ye karşı savaşan ve “Dokumacılar” olarak da bilinen grubun üyesi olduğu, 14 Ekim’de Suriye’ye geçtiği öne sürüldü. 5 Haziran’da Diyarbakır'daki HDP mitinginde 4 kişinin öldüğü bombalı saldırıyı gerçekleştiren Orhan G.’nin de bu grubun üyesi olduğunun tespit edildiği öne sürülüyor.

Hürriyet gazetesinden Banu Şen'ın haberine göre, ikisi de Adıyamanlı olan Şeyh Abdurrahman Alagöz ve Orhan Gönder’in 14 Ekim 2014’te birlikte Suriye’ye geçtikleri ve IŞİD'e katılarak Tel Abyad'da YPG’ye karşı savaştıkları belirtiliyor. Şeyh Abdurrahman Alagöz ve Orhan Gönder'in, komutanlarının yaralı olarak YPG güçlerinin eline geçmesi üzerine Türkiye’ye döndükleri de iddia edildi. 

Tel Abyad'da karargah

Çoğunluğu Adıyamanlılardan oluşan ve 60 kişi olduğu tahmin edilen Dokumacılar Grubu’nun Tel Abdyad'da PYD/YPG'ye karşı savaştığı belirtildi. Tel Abyad'da karargahları bulunduğu öne sürülen Dokumacılar Grubu'nun, YPG'ye karışı savaşırken büyük yenilgi aldığı, grubun komutanının YPG'nin eline geçtiği, bunun üzerine dağılan gruptaki Orhan Gönder ve Şeyh Abdurrahman Alagöz'ün Türkiye'ye dönerek bombalı saldırılar düzenlediği ileri sürülüyor.