THY'den Suruç zammı!

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki bombalı saldırının ardından THY bir skandala imza attı. Şanlıurfa'ya kalkan 5 uçakta da yer kalmazken yarın kalkacak uçakların biletlerine zam yapıldı. Çocukları Suruç'ta olan aileler THY'ye tepki gösterdi

THY, Suruç'taki saldırıyı fırsata çevirdi. Kente kalkacak uçaklarda yer kalmadığı bildirilirken yarın havalanacak uçakların biletleri ise zamlı olarak satışa sunuldu.
Airport'taki habere göre, ilk belirlemelerde, 28 kişinin hayatını kaybettiği saldırı sonrası kente yoğun bir seyahat söz konusu olurken, Atatürk Havalimanı'ndan Şanlıurfa'ya uçan Türk Hava Yolları'nın bugün 16:30'dan itibaren yapacağı toplam 5 uçuşta yer kalmadı. Şanlıurfa'ya uçan bir diğer şirket Onur Air'de ise 14:25'de kalkış yapan uçağın tam kapasite kalktığı, saat 16:45'de yapacağı seferde ise promosyon ve esnek seçeneklerinde yer kalmadığı, ekstra esnek seçeneğinde ise çok az yer kaldığı öğrenildi.

Yarınki biletler 309 TL'ye çıktı

Bu arada yarınki uçaklarda ise yer var ancak bilet fiyatları 309 TL'ye kadar çıktığı bildirildi. SHGM ile yapılan iyi niyet anlaşması gereği havayolu şirketleri iç hatlarda 309 TL'nin üzerinde bilet fiyatı belirlemiyor. Ancak aktarmalı seferlerde bu fiyatların üzerine çıkılabiliyor. Yarınki İstanbul - Ankara -Urfa uçuşlarında aktarmalı bilet fiyatları 450 TL'yi buluyor.
THY'nin patlamadan sonra THY'nin bilet fiyatlarını kasıtlı olarak yükselttiğine yönelik eleştiriler sosyal medyada paylaşıldı. Birçok kullanıcı THY'yi kasıtlı fiyat yükselttiği gerekçesiyle sert şekilde eleştirdi.