Türkiye'deki eğitim ile Paris Sorbonne Üniveristesi MBA mezunu olma fırsatı

E4 Haber/Özel- Yoğun iş temposuna sahip  orta ve üst düzey yöneticiler için özel olarak tasarlanmış bir takvime sahip olan International Executive MBA Programı Eylül ayında başlıyor. Paris Sorbonne Üniveristesi ve BMI Business School İstanbul işbirliğindeki global ve uluslararası geçerliliği olan bu özel MBA programını eğitimci Canan Mağden’le konuştuk. Mağden, program hakkında ayrıntılı bilgileri E4 Haber okurları ile paylaştı. Sorularımız ve aldığımız yanıtlar şöyle…

Paris Sorbonne Üniversitesi ile BMI Business School olarak birlikte düzenlediğiniz International Executive MBA Programı ve içeriğinden bahsedebilir misiniz? Ne zaman başlıyor ve öğrencileri nasıl bir eğitim programı bekliyor?

Paris Sorbonne Üniversitesi ve BMI Business School Istanbul işbirliğinde başlatacağımız program Eylül 2022’de ilk dönem öğrencileri ile başlıyor. Program yoğun iş temposuna sahip orta ve üst düzey yöneticiler için özel olarak tasarlanmış bir takvime sahip. Her ayın bir haftasını (Çarşamba - Pazar günleri arasında) ayırarak sınıf içi dersleri takip etmek ve eğitim modüllerini tamamlamak mümkün. Dolayısıyla diğer MBA programları gibi her hafta kampüste bulunarak takip edilmesi gereken dersler yerine; her ay bir hafta sonunu kapatarak ve tek bir derse/eğitim modülüne odaklanarak programı tamamlamak mümkün. Bunun da iş dünyası profesyonellerinin yoğun takvimi düşünüldüğünde önemli bir avantaj olduğu görülebilir.

Global akademik standartlarda hazırlanmış bir İşletme Yüksek Lisansı (MBA) eğitim müfredatına sahip ve 14 ay ders-4 ay tez çalışması olmak üzere toplam 18 aylık bir süreyi kapsıyor. Orta ve üst düzey yöneticileri değişen ve dönüşen küresel iş dünyası atmosferine en iyi şekilde hazırlayabilmek için özenle tasarlanan bir programı mevcut. Dijital Dönüşüm ve Dijital Liderlik, Uluslararası ve Kültürlerarası Yönetim, Stratejik İnsan Kaynakları, Operasyon ve Tedarik Zinciri Yönetimi, Bilişim Sistemlerinin Stratejik Yönetimi gibi çağın dönüşen iş yapım şartlar hakkında ayrıntılı ders

modüllerine sahip. Bununla birlikte yönetici profiline yönelik olarak Ekonomi, Hukuk, Pazarlama gibi konularda dersler olacak.

Sorbonne Üniversitesi’nden ve Türkiye’den dünyaca ünlü akademisyenlerin dersler vereceğini söylüyorsunuz. Bu programın diğer Executive MBA programlarından farkı nedir?

Diğer Executive MBA programlarından farkını inceleyecek olursak, öncellikle bu program kariyerinize ara vermeden, İstanbul’da alacağınız eğitim ile Paris Sorbonne Üniversitesi’nin resmi Executive MBA diplomasına hak kazanmanızı sağlıyor. Bu çok önemli bir avantaj Avrupa’nın en önemli ve Dünya’nın sayılı üniversitelerinden birisi İstanbul’da size özel bir program sunuyor. Derslerin bir kısmını Sorbonne Üniversitesi akademisyenleri bir kısmını ise Türkiye’den Boğaziçi Üniversitesi, ODTÜ,

İTÜ, Galatasaray Üniversitesi gibi kurumlardan akademisyenler verecek.

Eğitim sonunda Sorbonne Üniversitesi diploması ve mezun ağına sahip olacaksınız.

International Executive MBA, 3 kıtaya yayılan Sorbonne Üniversitesi programları ile küresel bir mezun ağına dahil olacaksınız.

Bunun bir MBA yani orta ve üst düzey yöneticiler için özel olarak tasarlanmış bir program olduğunu vurgulamakta fayda var. Bu programların en önemli avantajlarından birisi sunduğu networking ortamı ve deneyimli yöneticilerden oluşan katılımcıların eğitim sırasında birbiri ile olan bilgi ve deneyim paylaşımıdır. Biz bu noktada gerek İstanbul’daki ders ve konuk konuşmacı seanslarında gerekse program kapsamındaki Paris’te gerçekleşecek olan ders ve ziyaretlerde katılımcılar için eşsiz bir ortam hazırlıyoruz. Ayrıca benzer Executive MBA programları Sorbonne Üniversitesi ile hali hazırda Pekin, Paris, Rio gibi dünyanın farklı şehirlerinde de gerçekleştirilmekte.

Eğitim süresince katılımcıların bu farklı ülkelerden katılımcılarla da buluşup iletişime geçmesini sağlayacağız ve eğitim sonunda tarihi Sorbonne Üniversitesi binasında gerçekleşecek olan mezuniyet töreninde onları bir araya getireceğiz. Böylelikle önemli bir global iş ve mezun ağının parçası olarak programı tamamlayacaklar.

Adaylar programa başvururken onları nasıl bir süreç bekliyor? Hangi sektörlerden nasıl profilde adaylar bu programa başvurmalı?

Programa başvurularda katılımcı profili çeşitliliği göz önünde bulundurularak seçici bir komite tarafından değerlendirilecektir. En önemli kriterlerden biri adayların motivasyonları ve program sonrası için hedefleridir. Bu program spesifik olarak tek bir sektörden yöneticilere değil geniş yelpazede Türkiye’nin dünya arenasında yer alacak ve ekonomisinden yönetimine yön verecek ideale sahip yöneticilerine yönelik. Bundan ötürü programımız geniş bir sektör yelpazesine hitap ediyor.

Program içeriği de bunun bir göstergesidir. Öte yandan adayların programa yönelik motivasyonları, isteklilikleri ile birlikte profesyonel kariyer geçmişleri, başarıları göz önünde bulundurulacaktır.

Bu özel Executive MBA programı katılımcılarına neler sağlayacak? Nasıl farklılıklar?

Öncellikle program kariyer gelişimi açısından önemli bir adım olan MBA yüksek lisansını tamamlamanızı sağlayacak. Üstelik Dünya’nın her yerinde tanınan, yüksek prestijli Paris Sorbonne Üniversitesi’nin yüksek lisans mezunu olacaksınız. Bu yurt içi ve yurt dışı kariyer fırsatları açısından eşsiz bir katkı.

Program içeriği; işletme yönetimine yönelik bütünsel ve stratejik bir akış açısı sağlamanın yanı sıra, liderlik ve yöneticilik becerilerinizin gelişimine, globalleşen ve dijitalleşen iş dünyasındaki güncel trendlere hakim olmanıza odaklanan bir müfredat. Bu bakımdan program katılımcılarının global rekabet ortamı karşısında stratejik ve vizyoner düşünebilen iş dünyası liderleri olarak gelişimine katkı sağlayacaktır. Ayrıca güncel dijital dönüşüm trendlerine odaklanan içerik sayesinde, katılımcılarının

geleceği planlama, inovatif düşünme ve girişimcilik gibi sezilerini güçlendirmeyi hedeflemektedir.

Sorbonne’dan alınmış bir Executive MBA programı pandemi sonrası değişen iş dünyasında ne derece etki sağlayacak?

Pandemi sonrası iş dünyasında bizi daha çok dijitalleşme; yeni ve yıkıcı iş modellerinin öne çıktığı bir dönem bekliyor. Bu açıdan kalıplaşmış düşüncelerin ve iş yapış modellerinin ötesinde düşünebilmek kritik öneme sahip. Sunduğumuz programın temel amaçlarından birisi, katılımcıların sınırların ötesinde düşünebilen, inovatif bakış açısına sahip ve böylelikle kendilerini ve kurumlarını geleceğe

taşıyabilen liderler olarak geliştirmek. Türkiye iş dünyasında dönüşümün-değişimin liderleri olarak katkı sağlamalarını hedefliyoruz.