Yanan muhtarlığa 'Birlikte Güçlüyüz' ziyareti

İzmir'de iyilik için bir araya gelenlerin oluşturduğu Birlikte Güçlüyüz Grubu, Karabağlar ilçesine bağlı General Kazım Özalp Mahallesi muhtarlık binasında elektrik kontağındaki arıza nedeniyle çıkan yangının ardından mahalle muhtarı Niyazi Akgün'ü ziyaret etti. Yardımlaşma ve dayanışma için kalabalık bir grubun bir araya gelerek gerçekleştirdiği ziyarette muhtarlık kurumunun önemi bir kez daha vurgulandı.

Birlikte Güçlüyüz Grubu adına konuşma yapan İzmirli iş insanı Kadir Sinan, muhtarlık kurumunun mahallelere ulaşmada, insanların dertlerini, sıkıntılarını belirlemede, onları kucaklamada en etkili kurumlar olduğuna vurgu yaptı.

Sinan şunları dile getirdi: “Uzun süredir çalışmaları devam eden Birlikte Güçlüyüz hareketi ağırlıklı olarak görev yapan veya yapmış muhtarlarımız ve diğer sivil toplum örgütlerinin de süreçte eklemlendiği bir büyük organizasyona evrilmiştir. Bundan hareket ile ifade ederiz ki doğarken de ölürken de bize dokunan; yoksulluğumuzdan, derdimizden,  sevincimizden ve mutluluğumuzdan ilk haberdar olan ve kamusal yapılanma açısından en küçük kurumsal yapımız olan muhtarlık kurumu gerek atanmışların gerekse seçilmişlerin şaşı bakışları nedeni ile ötekileştirilmiş ve çoğu kez de işlevsizleştirilmiştir. Bunu Reddediyoruz. Kamusal gücü elinde bulunduran bütün atanmış ve seçilmişlerin hizmetin dağıtılması hususunda mahallelerimizde referans almaları gereken en önemli kurum muhtarlık kurumudur. Amacımız kabul edilebilir bu ilişkinin yeniden tesis edilmesidir. Bu nedenle muhtarlarımızın bir araya gelmesini bu dayanışma ruhunu geliştirmelerini sonuna kadar destekliyoruz ve biliyoruz ki Birlikte Güçlüyüz.”

BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ MESAJI VERDİLER

Geçtiğimiz günlerde elektrik kontağındaki arıza nedeniyle çıkan yangından zarar gören Karabağlar General Kazım Özalp Mahalle Muhtarlığını ziyaret eden grup üyeleri Muhtar Niyazi Akgün’e geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Ziyarette bulunan İzmir Milletvekili Özcan Purçu’nun danışmanı Feridun Menekşe, İzmirli iş adamı Kadir Sinan, Balçovalı iş insanı Ayhan Kindik, İBB Park Bahçeler Koordinatörü Güven Karahan, Karşıyaka Yardımlaşma Derneği KARYAD Başkanı Emine Yorgun Ata, Arzu İnceçay ve BUCA ilçesine bağlı Atatürk Mah. Muh. Sedat Erşahin, Aydoğdu Mah. Muh. Aslı Doğmaz, Cumhuriyet Mah. Muh. Sevli Aladağ, Efeler Mah. Muh. Metin Aktaş, Gaziler Mah. Muh. Kerem Şeker, İzkent Mah. Muh. Ahmet Topaloğlu, Menderes Mah. Muh. Çiğdem Çetinsöz, Murathan Mah. Muh. Eren Korkmaz, Yaylacık Mah. Muh. Hasan Gırız; Karabağlar ilçesine bağlı Esenlik Mah. Muh. Zakir Cin, Kazım Karabekir Mah. Muh. Muharrem Gülgü; Konak ilçesine bağlı Ali Reis Mah. Muh. M.Sait Acar, Altınordu Mah. Muh. Veysi Çalhan, Aziziye Mah. Muh. Özlem Kanmetin, Çınarlı Mah. Muh. Elmas Türkmen, Çınartepe Mah. Muh. Dursun Çelenk, Emir Sultan Mah. Muh. Hüseyin Heptepe, Etiler Mah. Muh. Talip Çoban, Faik Paşa Mah. Muh. Abbas Tunç, Ferahlı Mah. Muh. Mustafa Çolaklar, Güney Mah. Muh. Akın Öz, Halkapınar Mah. Muh. Mehmet Uzundal, İsmetpaşa Mah. Muh. Binali Korkmaz, Kocakapı Mah. Muh. Hasan Albayrak, Kubilay Mah. Muh. Ünal Kalfa, Lale Mah. Muh. Sumru Benligül, Levent Mah. Muh. Adnan Ateş, Mehtap Mah. Muh. Ayhan Çan, Ulubatlı Mah. Muh. Şengül Kahramaner, Vezirağa Mah. Muh. Yusuf Polat, Yenidoğan Mah. Muh. Tekin Düz, Yeşildere Mah. Muh. Özkan Şen, Zeytinlik Mah. Muh. Kamil Soydam  BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ mesajını verdiler.