20'si tamam, 10 ilçede daha demokrasi şöleni var

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü'nde 20 ilçede kongreler tamamlanırken Ocak ayında da 10 ilçede kongre heyecanı yaşanacak. 2020 yılının ilk sandığı Selçuk'ta kurulacak.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nde Aralık ayında başlayan kongre maratonu Ocak ayında 10 ilçede devam edecek. 14 Aralık 2019 tarihinde Seferihisar, Urla, Bayındır ilçe kongreleriyle başlayan süreç  19 Ocak 2020 tarihinde yapılacak olan Menemen ilçe kongresiyle sona erecek.

Urla'da mevcut Başkan Hakan Özbadur tek aday olarak girdiği kongrede yeniden başkan seçildi.  Seferihisar’da da yine mevcut başkan Senem Gürer Solak kongreye tek aday olarak girdi. Partide gözler üç adayın yarıştığı Bayındır'da oldu. İlçe kongresinde eski ilçe başkanı Behzat Aydilek, Halk Hareketi'nin öncüsü Zühre Karaoğlan ve Murat Gülbay'ın yarıştı. Seçim sonundan kazanan Hüseyin Behzat Aydilek oldu.

Merkez ilçelerden Çiğli’de iki adaylı seçim yaşandı. CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan ile il eski Başkan Yardımcısı Şirin Akgül’ün yarışında kazanan mevcut ilçe başkanı Özcan oldu. Balçova’da ise 7 yıldır ilçe başkanlığı koltuğunda oturan Aygül Eryılmaz yeniden aday olmayacağını açıkladı. CHP Balçova Kadın Kolları Başkanı Binnur Akın sandıkta oylanan tek isim ve ilçenin yeni başkanı oldu. Güzelbahçe’de de tek adaylı kongre yaşandı. Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen yeniden oylanarak başkan seçildi.

Dikili’de mevcut Başkan Hasan Altıparmak kongereye tek aday olarak girdi. Torbalı’da ise İlçe Başkanı Erol Günaydın’ın ikinci dönemi için aday olduğu kongrede karşısına rakip çıkmadı. CHP Kınık İlçe Başkanlığı'nın tek aday ile gidilen olağan kongresinde, İsmail Yılmaz, bir dönem daha başkanlığa seçildi.

Bayraklı’da iki adaylı kongrede zafer Pınar Susmuş'un oldu. Susmuş sandıktan 210 oy alırken başkan seçildi. Selçuk Ayhan ise 172 oyda kaldı. Foça'da İlçe Başkanı Baran Gezmiş Yıldırım'ın görevi bırakacağını ilan etmesinin ardından yarış Foça Belediyesi eski Başkanı Nihat Dirim ile ilçe yöneticisi Ayla Yılmaz arasında geçti. Foça'da yeni ilçe başkanı 53'e karşı 68 oyla Ayla Yılmaz oldu. Çeşme’de İlçe Başkanı Sait Kavasoğullar kongreye tek aday olarak girdi. Karabağlar'da iki adaylı yarış heyecanı yaşandı. Seçim sonunda kazanan 3 oy farkla Mehmet Türkbay oldu. Türkbay 198 oy alırken, mevcut ilçe başkanı Ali İhsan Yıldız 195 oyda kaldı.

CHP Kemalpaşa ilçe örgütünde ise iki adaylı kongre ilçede demokrasi şöleni yaşattı. Kongrede 138 oy alan Ahmet Cemil Balyeli partinin yeni ilçe başkanı olurken, Mehmet Ayçil 132 oy aldı.

CHP Gaziemir’de, Kasım Özkan ve Ali Rıza Türkmen’in yarıştığı kongrede yarışı önde bitiren isim Kasım Özkan oldu. CHP Konak kongresi iki adaylı yarışa sahne oldu. Sandıkta İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu ve eski meclis üyesi Ahmet Karadağ rekabeti yaşandı. Gruşçu yarışı 58 oy farkla kazanarak koltuğunu korudu. Menderes İlçe Kongresinde mevcut Başkan Gizem Candan ile Güler Yılmaz ile yarıştı. Kongrenin sonunda Gizem Candan koltuğunu korudu.

Mevcut İlçe Başkanı İsmail Güleç’in aday olmadığı CHP Tire kongresinde yerel seçimlerde belediye başkan adaylığı için istifa eden Hakan Şenoyar ile Ali Haydar Öztürk ilçe başkanı olabilmek için yarıştı. Kongrede 236 delegeden 199'unun oyunu alan Hakan Şenoyar, başkanlığa seçilirken, diğer aday Ali Haydar Öztürk, 34 oy aldı, 3 oy da geçersiz sayıldı. Böylece Şenoyar üst üste 3. kongre zaferini yaşadı.

CHP Karaburun’da ilçe başkanlığı için mevcut ilçe başkanı Erdal Subaşı ile ilçe eski başkanı Bülent Çumçum yarıştı. Subaşı tekrar ilçe başkanı seçilen isim oldu.

2019’un son ilçe kongresi Buca’da yapıldı. Mevcut ilçe başkanı Kasım Akdağ’ın aday olmadığı kongrede CHP İzmir İl Sekreteri Hacer Taş ile Ali Hıdır Uludağ yarıştı. Seçimi 7 oy farkla Hacer Taş kazanarak CHP Buca İlçe Başkanı oldu.

 

2020’NİN İLK KONGRESİ SELÇUK’TA

Selçuk: 4 Ocak Cumartesi

Bornova ve Bergama: 5 Ocak Pazar

Kiraz: 10 Ocak Cuma

Beydağ: 11 Ocak Cumartesi

Aliağa, Ödemiş, Narlıdere: 12 Ocak Pazar

Karşıyaka: 18 Ocak Cumartesi

Menemen: 19 Ocak Pazar