Belevi, Ekolojik Çocuk Köyü ile kalkınacak

CHP'nin Selçuk Belediye Başkan Adayı Filiz Ceritoğlu Sengel, Belevi halkıyla 'Biz Bize Sohbetler'de buluştu. Coşkulu kalabalığın karşıladığı Sengel, Belevi'nin kalkınması ve tanıtımı için hazırlanan Ekolojik Çocuk Köyü projesini açıkladı. Sengel, Belevi Seçim Ofisi'ni de kadınlarla birlikte açtı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Selçuk Belediye Başkan Adayı Filiz Ceritoğlu Sengel, yoğun bir tempo ile devam ettiği seçim çalışmalarını Belevi mahallesinde sürdürdü. ‘Biz Bize Sohbetler’ adıyla düzenlediği Belevi’ndeki toplantı yağışlı havaya rağmen yoğun ilgi gördü. İzmir önceki dönem Milletvekili Musa Çam, meclis üyesi adayları, partililer ve vatandaşların coşkulu katılımıyla belde girişinden meydana kadar davul zurna ile yürüyüş gerçekleştirildi. Çiçeklerle karşılanan CHP adayı Sengel’e kadınlar el emekleri olan iğne oyası yemeniler taktı. Meydanda kendisini bekleyen Belevililerle kucaklaşan ve ardından beldenin sorunlarına ve çözümlerine ilişkin bir konuşma yapan CHP adayı Sengel, “halkın gerçek temsili” dediği ve Belevi’nden Mehmet Görüş’ün de aralarında bulunduğu meclis üyesi adaylarını da tek tek tanıtıp kürsüye davet etti. Büyük bir coşkuyla tamamlanan toplantının ardından Sengel, seçim ofisini de Musa Çam ve Belevili kadınlarla birlikte açtı.

KLASİK SİYASETÇİ DEĞİLİM, YAPAMAYACAĞIM VAADLERİ VERMEM

Yağmurlu havaya aldırmadan başkan adayları Filiz Ceritoğlu Sengel’e destek için meydanda toplanan kalabalığa seslenen Sengel, “Meclis üyeliği, aday adaylığı sürecinde de defalarca buraya geldim. Her seferinde Belevi’nin daha da tanınır olması gerekiyor, buraya daha da fazla eğilmemiz, daha da fazla bakım yapmamız ve herkesin buraya gelip gezebileceği bir yer haline getirmemiz gerekiyor dedim. Yani Belevi’ni de bir marka haline getirmemiz gerekiyor dedim. Peki nasıl olacak bu? Küçük dokunuşlarla bile buna başlayabiliriz. Bir Belevili kadar sorunlarınıza ve çözümlerinize vakıfım. Hep söylediğim gibi sıradan bir siyasetçi değilim ve yapamayacağım vaatleri de vermem. Sizlere söz veriyorum ki biz Belevimizi özlediğimiz haline geri getireceğiz. Bunu yerinden yönetim ile birlikte başaracağız” dedi.

MEYVE HALİMİZİ AKTİF HALE GETİRECEĞİZ

Beldenin sorunlarına değinen ve bunları çözme sözü veren Sengel, “Biliyorum ki uzun zamandır çözülemeyen birçok problem var burada. Yolda gelirken gördüm bir çocuk parkı var ama çok bakımsız, onu yenileyeceğiz. Beni karşılamaya gelen Belevi’nin pırlanta gibi çocuklarının oynayabileceği beldenin çeşitli yerlerine de çocuk parkı yapacağız.  Burası bir tarım merkezi ve hükümetin politikalarına karşılık, üretimin gittikçe yok olduğu bir dönemde bizim bir değerimiz, bir halimiz var. Ama halimizin bakıma ihtiyacı var. Acil ve ivedi bir şekilde bu halin aktif hale gelmesi, meyve ve sebze satışlarının yapılması için hali onaracağız. Mezarlığımızın su basması gibi problemleri olduğunu biliyorum. Büyükşehir meclis üyesi ve belediye başkan adayınız olarak İzmir Büyükşehir Mezarlık İşleri Müdürlüğü ile bu sorunu gidereceğimize söz veriyorum. Bir köprümüz var ancak yayalarla ilgili çok ciddi bir tehlike var. Biz programımıza aldık orada çocuklarımızın, yayaların rahat geçebileceği bir yaya geçidi yapacağız. Yazın bu sözleri, bu sözler burada kalmayacak hepsi yerine getirilecek, alışılmış siyasetçilerden olmayacağız. E siz de bu hizmetler yerine geldiği zaman kadın eli değdi dersiniz olur biter” açıklamalarını yaptı.

SENGEL, PROJELERİNDEN BİRİNİ AÇIKLADI

Bir doğa harikası olan Belevi Gölü’nün kirliğiyle mücadele edileceğini ve buranın bir marka olarak tanıtılacak hale getirileceğini ifade eden CHP adayı Sengel, bir de proje açıkladı. Sengel, “Projelerimizi henüz açıklamıyorum ama burada özel bir proje var onu paylaşmak istiyorum. Belevi Gölü’nün yakınlarında ekolojik bir çocuk köyü kuracağız. Buraya çevredeki herkes çocuğunu alıp getirecek. Gelenler Belevi’ni ve gölünü tanısın, sevsin, Belevi’nin tanınırlığı artsın, Belevi’nin pazar günleri kurulan pazarı da bir marka haline gelsin; üreticiler emeklerinin karşılığını bulsun istiyoruz. İşsizlik sorununu öyle başka yerlerde değil Belevi’nin içinde çözelim istiyoruz. İsdihdam sorunu var biliyoruz bunun tek bir çözümü var o da yerinden kalkınmadır. Belevi’ni kalkındırmaya söz veriyoruz” diye konuştu.

ŞEFTALİ FESTİVALİMİZİ DÜNYA ÇAPINDA YAPACAĞIZ

“Biz Belevi’ni ve Selçuk’un bütün köy ve mahallelerini kalkındırmak için kolları sıvadık” diyerek beldenin ünlü şeftalilerine değinen CHP adayı Sengel, “Şeftali Festivalimiz var ama eksikleri çok. Tanıtımı yeteri kadar yapılmıyor, ilgili kişiler davet edilip etkileşimi artırılmıyor. Festival yapıyorsanız böyle yapılmaz, öyle bir yaparsınız ki dünya konuşur, Şeftali Festivali dünya çapında yapılır. Biz buranın festivalini dünyaya tanıtacağız, marka yapacağız” dedi.

AZİZ BAŞKANIN BIRAKTIĞI YERDEN TUNÇ BAŞKAN DEVAM EDECEK

Belevi’nin pek çok sorununun İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları ile halledilebilecek boyutta olduğunu vurgulayan Sengel, bunlarla ilgili şunları dile getirdi: “Ben gerçekten kendimi burada yaşıyormuş gibi hissediyorum. Buranın sorunlarına geçmişten bu yana hakimim. Alt yapı sorunu var, boruların patlaklığı nedeniyle devamlı yollar çamur. Nasıl tüm İzmir’de Büyükşehir vasıtasıyla arazi yollarını yaptıysak, kalan arazi yollarını da tamamlayacağız, diğer yolları da çamurdan kurtaracağız. Bizim elimizi uzattığımız zaman elimizden tutacak kocaman bir Büyükşehir belediyemiz var. Aziz başkanın bıraktığı yerden Tunç başkan devam edecek. Biz yerinden yönetimi tasvip ediyoruz. Burası belde idi mahalle oldu daha mı iyi oldu. Hayır. Bir yer yerinden yönetilir. O yüzden atıl durumda olan belediye hizmet binasını Selçuk’a gelerek iş yapmak zorunda kalmayacağınız hale getireceğiz. Belediyeden her türlü hizmeti alabileceğiniz hale gelecek. Düğün salonunuzun bakıma ihtiyacı var biliyorum. 20 Mart’ta Şerife ve Ramazan’ın düğünü varmış ben geleceğim düğününüze ve ne yapabiliriz diye bakacağım bir kez daha salonun haline. O salonun düğünlerin daha şenlikle yapılacağı bir yer haline getireceğim söz veriyorum.”

KADINLARIMIZA ALTI ÇİZİLİ SÖZ VERİYORUM: PARA KAZANACAKSINIZ

Belevi’nin kadınlarının hem yemek konusunda hem de el işi anlamında çok becerikli olduğunu belirten Sengel onlara ve gençlere yönelik projelerini de açıkladı. Sengel, “İğne oyasından, tarhanaya, keşkeğe pek çok konuda kadınlarımız çok becerikli ve hamarat. Ancak gidebilecekları bir hobi kursu, başka el becerilerini öğrenecekleri kursları yok. Biz bu güzel, becerikli, elleri öpülesi, emekçi kadınlarımızın sürekli eğitim ve gelişimlerini sağlayabilecekleri, kurslar alabilecekleri sonradan da bunu kooperatif haline getirip para kazanabilecekleri bir sistem kuracağız. Bunu çok önemsiyorum, altını kocaman kırmızı kalemlerle çizip sizlere bunu başaracağımızın sözünü veriyorum. Gençlerimize gelince… Yoğun bir genç nüfusun olduğu beldemizde onların en önemli sıkıntısının istihdam olduğunu biliyoruz. Bunun için yerelden kalkınmayı önemsediğimizi ve onların istihdamı için çalıştığımızı söyledik. Gençlerin kaliteli vakit geçireceği bir yer de lazım. Projelendirdik, içinde masa tenisi, spor aletlerinin olduğu bir kompleks yapacağız buraya. Gençlerimizi ve çocuklarımızı çok önemsiyoruz bunun için onlarla ilgili her projeyi gerçekleştireceğime defalarca söz veriyorum” açıklamalarında bulundu.