Bu da 'montaj hileli' karalama

İzmir'deki cami hoparlörlerinden Çav Bella şarkısı çalınarak CHP üzerinden kara propaganda yapılmaya çalışalı henüz bir ay geçmişken ve soruşturmanın akibeti belirsizken bu kez Tunç Soyer'in sözleri montajlanarak 'bayrak' ve 'para' üzerinden karalama kampanyası başladı. Soyer yaptığı açıklamada 'TC' silinmesi ve FETÖ organizasyonu için hatıra para bastırılması üzerinden 'vatan ve millet sevgimizi asla sorgulayamazlar' göndermesi yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in turizmciler ve akademisyenlerle yapılan online toplantıda Osmanlı dönemindeki “İzmir Bayrağı”nın tarihi ve turistik anlamı ve “İZCOİN” hakkında yaptığı açıklamalar, iktidar kanadında gündem oldu. Soyer daha önce de Biz Puan sisteminde dayanışmayı artıracak adını ‘İZCOİN’ koyduğu İzmir parası sistemini açıklamıştı. AKP ve MHP’li yöneticiler konuyu eyalet, ayrı bir devlet gibi uç noktalara kadar taşıdı. Başkan Soyer, sosyal medyada ‘İzmir parası, İzmir bayrağı’ ile ilgili yürütülen tartışmalara “Montaj hileleriyle sözlerim çarpıtıldı” diyerek noktayı koydu.

“Yönettikleri belediyelerin tabelalarından bizim gururla taşıdığımız “TC” ibaresini silme gafletini gösteren ve geçmişte paralel devlet organizasyonu için hatıra para bastıranlar, bizim vatan ve millet sevgimizi asla sorgulayamaz” diyen Başkan Soyer, “Öncelikle İzmir bayrağı diye bir meselenin gündemimizde olması ve düşünülmesi bile söz konusu değildir. Osmanlı döneminde kullanılmış İzmir bayrağı, belediyemizle ilgili bir çalışma değil,  bir tarih dergisinde yayımlanan akademik makaleyle gün yüzüne çıkmış tarihsel bir veridir. İkinci konu ise kesilerek montajlanmış konuşmamın devamında da ifade ettiğim gibi ayrı bir para birimi değil, şehrimizdeki dayanışma ve beraberliği artırıcı bir gönüllülük sistemidir.  Biz Puan sistemi, Şubat 2020'den beri faaldir, tümüyle yasaldır ve İzmirlilere hizmet vermeye devam edecektir” ifadeleriyle konuyu açıkladı.