Gençlik kolu başkanına dava üstüne dava

CHP Balçova Gençlik Kolu Başkanı Korcan Uçman önce 4 eski bakanın maskeli pankartını astığı için yargılandı ve davadan takipsizlik kararı çıktı. Uçman şimdi de seçim çalışmalarından dolayı yargılanacak

CHP Balçova Gençlik Kolları yaptığı eylemlerden ve genel seçimler öncesinde yaşanan partiler arası sürtüşmelerden dolayı CHP Balçova Gençlik Kolları Başkanı Korcan Uçman’a dava üstüne dava açıldı. İlk Olarak 17/25 Aralık yolsuzluk haftası kapsamında yürüyüş ve basın açıklaması düzenleyip ilçe başkanlığına 4 eski bakanın maskeli pankartını asan Uçman hakkında başlayan davadan takipsizlik kararı çıktı.

6 adet dava dosyası var

Konu ile ilgili açıklama yapan Gençlik Kolu Başkanı Uçman; “Adıma açılan 6 adet dava dosyası bulunmaktadır. İlk olarak CHP Balçova Gençlik Kolları Başkanı sıfatıyla 17/25 Aralık yolsuzluk ve rüşvetle mücadele haftası olsun ibareli pankartlar nedeniyle hakkımızda kamu görevlilerine hakaret nedeniyle suç duyurusunda bulunulmuştu. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararına dayanılarak siyasi parti faaliyetleri olması ve kamuoyunun faaliyetlerini yakından takip ettiği üst düzey kamu görevi icra ettikleri, bu tür görevlerin icra ediliş biçimleri ve faaliyetleri kamunun menfaatine yönelik olduğundan kamu tarafından ağır şekilde eleştirilebilecekleri gerekçesi ile suç unsuru görülmemiş ve hakkımızda takipsizlik kararı verilmiştir. Bu konuda yargı makamlarınca Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarının dikkate alınması memnuniyet vericidir ve Türkiye’de emsal niteliğinde geçecek bir karar olmuştur" dedi. 

Yeni soruşturma şaşırttı

7 Haziran genel seçimleri sürecinde seçim çalışmalarını yaparken hakkında yeni bir soruşturma başlatılan Korcan Uçman söz konusu soruşturmanın Türkiye'de özgür siyasete gölge düşürdüğüne vurgu yaptı. Uçman, "Hakkımda halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmekten yeni bir soruşturma daha açılmıştır. Yargıya güveniyorum ve bundan böyle ülkemizde yapılan siyasi faaliyetlerin ve söylemlerin daha özgürce yapılabilmesini temenni ediyorum” diyerek açıklamasına son verdi.