Gerçekleri meydanlarda haykırma vakti!

AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Teşkilatı'nın, 35 fotoğraftan oluşan 'CHP-FETÖ İşbirliği Sergisi' açarak yaptığı protestoya CHP İzmir İl Gençlik Kolları 'AKP -FETÖ İlişkisinin Dünü-bugünü" konulu sergiyle karşılık verdi. Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen CHP İzmir İl Gençlik Kolları Örgütü, İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan öncülüğünde AK Partili gençlere 'akıl tutulması yaşayan arkadaşlara anlatmaya geldik' dediler.

Basın açıklamasını yapan CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uya, “Bizler bugün burada, akıl tutulması yaşayan genç arkadaşlarımıza basın açıklamasında 16 yıldır beraber yürüdükleri, beraber yürüttükleri, beraber ıslandıkları yolu hatırlatmak için bulunuyoruz. Genel başkanımızın dediği gibi Bilal’e anlatır gibi anlatacağız. Anlamazsalar yine anlatacağız. Anlatmaktan yorulmayacağız, usanmayacağız. Çünkü kandırılmasınlar! Çünkü kandırıldıklarında kimin devlet kimin paralel olduklarını bilmiyorlardı. Çünkü kandırıldıklarında olan yoksula garibana, işçiye öğrenciye olmuyor. Ama olan, onların zenginlerine, saraydakilere, orman çiftliklerinde yaşayanlara olmuyor. İşte bu sebeple ‘sıfırladın mı’ diyenlere karşı Bilal oğlana anlatır gibi anlatmak için buradayız. CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantımızda sorular sorarak FETÖ’nün siyasi ayağının kim olduğunu açıklamıştır” ifadelerini kullandı.

YILDIRIM MI, KOCAOĞLU MU FETÖ İLE İLİŞKİLİDİR?

‘Değerli İzmirliler, sizlerin vicdanlarına sesleniyoruz’ diyerek konuşmasını sürdüren Uyan, “Aç, herkese aç sineni aç, onun gibi ilaç diyen Fetullah Gülen hoca efendinin dilidir’ diyen AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım mı FETÖ ilişkisindedir, yoksa 397 yılla yargılanan bir kibrit çöpü dahi bulunmayan, 15 yıldır bu partinin bayrağını dalgalandıran Aziz Kocaoğlu mu FETÖ’cüdür? Burada açıklama yapan arkadaşların vicdanına seslenmek istiyorum. Dönemin AB Bakanı Egemen Bağış ‘Bu ülkenin değerini bütün dünyaya yayıyor. Gerçekten bu okulların vizyonunu ortaya koyan başta Fetullah Gülen hocamız olmak üzere tüm kahramanlara yürekten teşekkür ediyorum’ derken FETÖ ile ilişkisi olmuyor da, partimizin Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan 6 yıl boyunca FETÖ kumpası tarafından hapiste suçsuz yere yatarken, içeride zehirlenirken FETÖ’cü mü oluyor! Vicdanınıza soruyoruz…” açıklamasında bulundu.

UTANMADAN GENEL BAŞKANIMIZI…

Uyan ayrıca, “Bu ülkenin siyasal iktidarı ve onun genel başkanı ‘Biz gurbette şu vatan topraklarının hasreti içerisinde olanları aramızda görmek istiyoruz. Bu sıla hasreti artık bitmelidir. Bitsin istiyoruz’ dediğinde, 15 Temmuz’dan 13 gün sonra ‘biz kandırıldık, Allah bizi affetsin’ dediğinde ‘Ey sevgili’ şiiri okuduğunda, ‘ne istediler de vermedik’ dediğinde Fetullah Gülen ile ilişkisi olmuyor da deniz feneri olaylarında bundan 10-15 sene önce CHP’nin Grup Başkanvekili ve şuan Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ‘FETÖ ile iş yapmayın. Devleti cemaatlere peşkeş çekmeyin’ dediğinde mi FETÖ’cü oluyor da utanmadan genel başkanımızı FETÖ’cü ilan etme gafletine, haysiyetsizliğine düşüyorsunuz! Kimse kusura bakmasın!” diye konuştu.

Uyan ‘AKP’deki genç kardeşlerime kandırılmamaları için sesleniyorum’ diyerek şunları söyledi: “Sizin siyasi partinizde ah var ah! Sizin siyasi partinizde bu memleketin gençliğinin ahı var! Çünkü sizin döneminizde sınav soruları çalınarak ÖSYM dershaneleri üzerinden FETÖ’ye verildi. Çünkü sizin döneminizde cemaat üyesi ve onların torpilini alan binlerce kişi sorgusuz, sınavsız bu devletin kadrolarına yerleştirildi. Sizde, bu memleketin esnafını ahı var! Çünkü sadece cemaat yakını olduğu için hızlı bir şekilde kaç küçük esnaf şirketleştirildi, onlar büyüsün diye binlerce esnaf basamak yapıldı. Geçim sıkıntısından ya kendini astı ya da yaktı! Sizin partinizde bu memleketin bugün burada duran polislerin askerlerin ahı var! Neden mi? Çünkü emniyeti cemaatlere biz teslim etmedik! Orduyu cemaatlere biz teslim etmedik! Biz size ‘teslim etmeyin’ dediğimizde ‘hoca efendimize laf söylemek vatana ihanettir’ diyen AKP Milletvekilidir. Onları göreceksiniz ardında burada gelip basın açıklaması yapacaksınız! ‘

İSTEDİĞİNİZ ALANDA İSTEDİĞİNİZ YERDE TARTIŞIRIZ

CHP’li Uyan “Artık gerçekleri İzmir meydanından haykırma vakti!” diyerek sürdürdüğü açıklamasında şunları dile getirdi: “Sizlerle bu konuyu istediğiniz yerde, istediğiniz portalda, genel başkanımız diyor ya ‘ister A Haber, ister TRT’de’ FETÖ kimle ilişkilidir, kimin zamanında yükselmiştiri tartışmak bizim namus görevimizdir. Şerefiniz varsa, cesaretiniz varsa, bu alana çıkıp 20-30 gençle aslan gibi kükremeyi biliyorsanız, bugün İzmir’in her yerinden buraya gelmiş yüzlerce genç arkadaşımızla sesleniyoruz; istediğiniz alanda istediğiniz yerde tartışırız, size gereken cevabı CHP adına veririz, vereceğiz de! Buraya gelip açıklama yapan ama kendi partisinin il binasının ne zaman alındığından haberi olmayan, kimlerden, hangi FETÖ tutuklusundan alındığından haberi olmayan genç kardeşlerime, kandırılan genç yoldaşlarıma seslenmek istiyorum... İl Başkanlığınızı hangi FETÖcü'den aldınız? Oturduğunuz koltukta sizden önce hangi FETÖcü oturuyordu? Önce bunun hesabını vereceksiniz, sonra İzmir meydanına gelip konuşacaksınız.”