Miniklerden yıla renkli veda

// Figen Bican Bulam

Bahçeşehir Koleji Karşıyaka Kampüsü okul öncesi öğrencileri eğitim öğretim yılına bahar şenliği ile veda etti. Mor, Mavi ve Turuncu sınıfların farklı günlerde hazırladıkları birbirinden özel gösteriler, alanda bulunan aileleri tarafından da büyük beğeni ile izlendi. Miniklerin yıl boyunca yaptıkları etkinliklerin büyük bir alanda sergilendiği şenlikte öğrencilerin yılın başındaki ve sonundaki fotoğrafları da ailelere çocuklarının bir eğitim öğretim yılında ‘ne kadar büyüdüklerini’ gösteren bir anı oldu.

Yeni nesil sergide öğrencilerin robot çizimleri, geri dönüşüm malzemelerinden yaptıkları tasarım robotlar, tüplü televizyon maketi üzerindeki tüplü televizyon hakkındaki tahminleri, cep telefonu tasarımları, yıl boyunca yaptıkları etkinliklerden fotoğrafların bulunduğu pano, dünya vatandaşlığı kapsamında farklı ülkelerin kültürlerini öğrendiklerini gösteren çalışmalar, yetiştirdikleri bitkiler de aileler tarafından büyük beğeni ile karşılandı.

TURUNCU MİNİKLERE ÇOK ALKIŞ

Turuncu sınıfın gösterisinde hazır bulunan Bahçeşehir Koleji Karşıyaka Kampüsü Okul Müdürü Nükte Teber, Müdür Yardımcısı Pemra Cider, Sınıf öğretmenleri Eda Güçlü, Alona Sarıgülü öğrencilerle birlikte coşkuya ortak oldu. Okul Müdürü Nükte Teber yaptığı konuşmada pandemiye rağmen yüzyüze eğitim verebildikleri okul öncesi öğrencilerin eğlenerek öğrendikleri, paylaştıkları, oynadıkları güzel bir yıl geçirdiklerine vurgu yaptı.

Müzik öğretmeni Celalettin Budak’ın katkılarıyla hazırlanan müzikli gösterilerde Turuncu sınıfın minikleri renkli kostümleri ve dansları ile büyük alkış aldı. Beden eğitimi öğretmeni Damla Tavaslı’nın katkılarıyla minikler hareketlendi. İngilizce meslek sunumlarıyla da büyük beğeni topladılar. Miniklerin başarı sertifikaları da öğretmenleri tarafından kendilerine verildi. Okul bahçesinde pandemi kuralları gözetilerek hazırlanan alanda düzenlenen şenliklerde çocukların coşkusuna ortak olan aileler bol bol hatıra fotoğrafı çektirerek bu özel günlerini ölümsüzleştirdiler.