O da benim gibi hacı, belki o yüzden almadı

Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur kendisi ve belediye hizmetleri hakkında çıkan olumsuz haberlerin birer iftira olduğunu düzenlediği basın toplantısında tek tek açıkladı. Sayıştay raporu ile ilgili olarak bar, pavyon ve gazinolardan vergi alınmadığına ilişkin yayınlanan haberlere yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Figen BİCAN BULAM

Raporun 2014-2019 yılları arasında AK Parti dönemine ait olduğunu belirten Başkan Uygur, “Bu eski başkanın değil personelin hatasıdır. Ancak bunu bile Ak Partili başkan değil ben almıyormuşum gibi gösterdiler. İşleri güçleri yalan. Ciddi miktarda zimmet çıkarıldı Adnan Bey’e. İnançlı bir insandır, o da benim gibi hacıdır. Belki o yüzden almadı, bilemem” dedi.

Seçimi ilk kazandıkları günden bugüne dek kendisine yönelik çeşitli yol ve yöntemlerle operasyonel çalışmalara girişildiğini belirten Uygur, “Bizimle mücadele Torbalı, Menderes ve Selçuk kaybedilince yani seçimin bitmesiyle başladı. Biz de ise 2004 ve 2009 yılından kalma kuyruk acıları var. Bir de son seçimi kaybetmenin de getirdiği kuyruk acısı var. Başarısızlıklarını bizimle mücadeleyle örtmek için yalan yanlış iftiralar atmaya başladılar. İlk işleri şehidin fotoğrafını indirdi demek oldu. Oysaki bunu kul da biliyor, Allah da biliyor. Şehidin fotoğrafını indiren kendileri… Fotoğraflarıyla birlikte belgeli… Bunların şehide saygısı özde değil sözde!” ifadelerini kullandı.

170 MİLYON TL BORCUN 90 MİLYONUNU ÖDEDİK

Başkan Uygur, AK Parti döneminden kalma 170 milyon TL’lik borcun 90 milyon TL’lik kısmını ödediklerini söyleyerek “30 milyon da kasamızda var. 50 milyon borç kalıyor. 200 bin nüfuslu belediye için bu rakam önemlidir. Kalan borç devlete… Sigorta borcu, vergi borcu ve İller Bankası’ndan AK Partili beylerin aldığı kredilerin faizleri… Bu borç durduk yerde ödenmiyor. Eksik kadro ile çalışıyoruz, az insanla çalışıyoruz. Çok iş yapıyoruz. Deprem, pandemi, ekonomik krizi hesaba katarsak iyi noktadayız. Devletten gelen gelirlerimizin yarı yarıya düşmesine rağmen borç ödüyoruz, iş yapıyoruz. Biz bu borcu seçim öncesinde ödeyeceğimizi, belediyeyi nasıl bıraktıysak aynı seviyeye ettireceğimize dair sözler verdik. Ödüyoruz” dedi.

SAYELERİNDE OTURA OTURA SEÇİM KAZANDIM

AK Parti’nin yerelde yaptığı hatalar sayesinde zorlanmadan seçimi aldıklarını söyleyen Başkan Uygur, aynı zamanda Torbalılı olan ve uzun süre ilçede siyaset yapan AK Parti MKYK üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’yı aldı. Uydur, “Bizim bir baş belamız var, hatta İzmir’in baş belası Atilla Kaya. Ailesi ile de görüşüz. Ama seçim yenilgisi sonrası ne oldu bilmem. Kendisi bana selam da vermiyor. Vermesin, ne yapayım. Adaylığımın engellenmesinden sonra genellikle belediyenin kafeteryasında arkadaşlarımla vakit geçirirdim. O kadar çok siyasi yanlış yaptılar ki sayelerinde otura otura seçimi kazandım” dedi.

APTAL İŞLERLE UĞRAŞIYOR

Tecavüz suçunda yargılanan bir kişinin “belediyede çalışıyor” şeklinde haber servisi yapıldığını ancak mahkemenin iftira olduğu yönde kararı olduğunu belirten Başkan Uygur, “Ülke gündeminde bir ara tecavüz vardı. Tecavüzcüye gösterilen müsamaha başlıklı haberin ardına bizi iliştirdiler. Biz tecavüzcüleri çalıştırıyormuşuz diye haber yaptırıldı. Belediyede 600 kişi var. Gerçekte olsa böyle bir olay tüm belediye personelini nasıl böyle itham edersiniz? Tecavüzcü belediyede çalışıyormuş bende göz yumuyormuşum. İşleri güçleri ben… Mahkeme bunun iftira olduğunun kararını vermiş ve şikayetçiyi suçlamış. Bu anlayış sakat bir anlayış… Milletvekili arkadaşımıza da hayır gelmez. Ne yaptığını bilmiyor. Kaybedilen yerlerin hesabını vermiş değil, durumu biraz riskli milletvekili tekrar olması konusunda… Aptal işlerle uğraşıyor. Uğraşırsa uğraşsın” dedi.

PAVYONDAN VERGİ ALINMADI İDDİASI:

Sayıştay raporu ile ilgili olarak bar, pavyon ve gazinolardan vergi alınmadığına ilişkin olarak yayınlanan haberlere yanıt veren Başkan Uygur, “2014-2019 yılları arası Sayıştay raporu çıktı. AK Parti dönemi… Bu yıllar arasında eğlence vergisi alınmamış. Bu eski başkanın değil personelin hatasıdır. Ancak bunu bile Ak Partili başkan değil ben almıyormuşum gibi gösterdiler. İşleri güçleri yalan. Yalana ortak olan gazeteleri arıyoruz, muhattap bulamıyoruz. Gerek yok işimizi yapacağız bizi bu şekilde durduramazlar. Ciddi miktarda zimmet çıkarıldı Adnan Bey’e. İnançlı bir insandır, o da benim gibi hacıdır. Belki o yüzden almadı, bilemem” açıklamasını yaptı.

ADNAN’A ACIYORUM, ÇOK KÖTÜ KULLANDILAR HERİFİ

Eleştirilere neden olan arazi satışı ile ilgili konuşan Başkan Uygur, “Torbalı’nın Ali Kıran baş kesen vekili arazi satışını gazetelere servis ediyor. 2.500 metrekare yeri 17 milyona sattım. Kendileri 150 bin metrekare yeri 50 milyona sattılar. Kendi sattıkları yere gökdelen yapılır. Sattılar, talan ettiler, bizden sonrası tufan dediler. Arazi satışı var diye ulusalda haber yaptıran kişilere ve gazetelere soruyorum. Geçen dönem Torbalı talan edildi 150 bin metrekare yer satıldı, neredeydiniz. 150 trilyon borç bırakıp, 150 bin metrekare arsa sattınız. Bu satışları proje karşılığı yaptık diyorlar. Toplamda iki tane düğün salonu, iki tane muhtarlık binası yaptılar. Bir de şehrin ışıklandırmasını için ucube bir çalışma yaptılar. O da piyasanın üç katına yaptırılmış. Aradan yıllar geçmiş olmasına rağmen elektrik direkleri o para değil. Müthiş bir vurgun… Ben Adnan Bey ile alakası olduğunu sanmam. Şirket, Genel Merkez ile bağlantılıdır bence. Biz ise bu arsa satışını yıkılan belediye binamızı yapmak için sattık. Arada Adnan’a acıyorum. Çok kötü kullandılar herifi. Şu an Torbalı’da görmüyorum. Bir kere belediyeye geldi, karşıladık, sohbet ettik. Çarşı pazarda Adnan Bey’i gören yok” dedi.