Selçuk için sen de gel

İzmir'in Selçuk ilçesinde 'Selçuk İçin Sen de Gel' diyerek dönüşümü başlatmak için 'Selçuk Sokak Gönüllüleri' adında bir proje hayata geçirildi. CHP Selçuk Adayı Filiz Ceritoğlu Sengel öncülüğünde bir araya gelen ve şimdiden sayıları yüzleri bulan gönüllü hareketi, Selçuk'un daha yaşanılabilir bir yer olmasını sağlamayı amaçlıyor. Gönüllü hareketi üyeleri, kimseyi ötekileştirmeden Selçuk'u kucaklayacak, Selçuk'un gelişmesi için bir adım atacak herkese kapılarının açık olduğunu belirtiyor.

31 Mart yerel seçimlerine kısa bir süre kala İzmir’de siyasi kampanyaların da renklendiği görülüyor. Bunlardan biri de Selçuk’ta yaşanıyor. ‘Selçuk İçin Sen de Gel’ sloganı ile “Daralan nefes alma alanlarımızı genişletmenin ve yerele sığınmanın zamanı geldi” diyerek yola çıkan ve internet üzerinden gönüllülük formunu dolduranların ekibe dahil olacağı hareket,  CHP Selçuk Belediye Başkan Adayı Filiz Ceritoğlu Sengel’in katılımcı demokrasiyi savunan belediyecilik anlayışını ortaya koyuyor.

GÖNÜLLÜLERİN ÇALIŞMALARI PROJELENDİRİLECEK

Bu özel hareket, özellikle gençlerin ve kadınların yerel siyasetten uzak durmaması için çaba gösteren, mahalle toplantıları ile onlarla seçim programlarının sonunda gece bir araya gelen Selçuk’un ilk kadın adayı Filiz Ceritoğlu Sengel’e seçim öncesi büyük destek olacak. Sengel hareketin amacıyla ilgili şunları söyledi: “Selçuk'un merkezinde bulunan tüm sokaklarda gönüllülerin yaptıkları çalışmalar doğrultusunda projeler geliştirilecek, tüm Selçukluları kapsayan bir dayanışma ağı örülecek. Birlikte huzur içinde yaşamanın yolunun iletişim ve paylaşım olduğu inancıyla yola çıkılan Selçuk Sokak Gönüllüleri projesi hiç kimsenin ötekileştirilmediği bir ortam için çaba gösterecek.”

ÖTEKİLEŞTİRME YOK, KAPILARI HERKESE AÇIK

Ülkesinin ve kentinin yaşadıklarının farkında olan ancak eyleme ve söyleme geçmek için de alanlarının giderek daraldığını hisseden gönüllüler, kimseyi ötekileştirmeden Selçuk için bir adım atmayı isteyen herkese kapılarının açık olduğunu belirtiyor. Selçuk için yeni umutları büyüten, baharın geleceğini müjdeleyen CHP adayı Sengel’in etrafında birleşerek #gönlünüFilizlendir hashtag’i ile kendilerine nefes aldıracak çalışmalara imza atacak olan gönüllü hareketi başvuru formuyla birlikte yayınladıkları kuruluş bildirgesinde de önemli mesajlar veriyor.

İşte Selçuk Sokak Gönüllüleri’nin kuruluş bildirgesi:

‘Selçuk İçin Sen de Gel’

Kurumsal ve yenilikçi bir eğitim sistemimiz yok.

Henüz ekonomi politikalarımızı bağımsız geliştirebilir durumda değiliz.

Açlık sınırı, işsizlik oranları ve gelir adaletsizliği gibi veriler iç açıcı değil; tüm bunların düzelmesine dair inancımız kalmamaya başladı.

Bu olumsuzlukların yanında en önemli durum, alanımızın daraldığını hissetmemiz, fikirlerimizi paylaşabilmenin korkusunu yaşamamız ve kendimizi sürekli geriye doğru çekmek zorunda kalmamız.

Sorunları tanımlayabiliyor olmak çözümün ilk adımıdır. Yaşadığımız sıkıntıların gerekçelerini ortaya döktüğümüzde ve üzerine düşünmeye başladığımızda çözüme dair hedefler de ortaya çıkıyor. Bunun için gereksinim duyduğumuz tek şey bir arada olabilme ve ortaklaşma süreçlerine doğru adım atabilmek.

Kolektif çalışabilmeyi ilke edindiğimizde dönüşüm etkisini başlatmak mümkün olabilir. Tüm çıkmazları açmanın yolu da biraradılığı yakalayabilmek ve fark etmeden üzerimize yapışan “üstten” bakış açısını bir kenara bırakabilmemizde gizli.

Daralan soluk alma alanlarımızı genişletmenin ve yerele sığınmanın zamanı geldi. Selçuk’ta sokak gönüllüleri olarak bir araya geliyor, dönüşümü başlatıyoruz!