Yutmam gereken şeyi yutacağım...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, hükümet ile yapılacak işler konusunda ile Bir İzmir vizyon ortaklığı kurmak istiyorum. Ben İzmir'e kavga etmeye gelmiyorum. Tam tersine ikna edici olmak istiyorum. Buradaki oy sonuçlarını hükümette ciddiye alacaktır. Oturacağım koltukta İzmir'in menfaatlerini öne çıkaracağız. Yutmam gereken şeyi yutacağım, ana tercihim İzmir'in menfaatleri olacak" diye konuştu.

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer basın temsilcileriyle kahvaltıda buluştu. Bir otelde gerçekleşen toplantıda CHP’li Tunç Soyer gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Tunç Soyer” İzmir’de ulaşımda köklü reformlar yapacağız. Teleferiği de toplu taşımada kullanmayı düşünüyoruz” dedi. Kültürpark’taki İZFAŞ binasının özel bir üniversiteye tahsis edilmesiyle ilgili de konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer: “O tahsis benim içime sinmedi. Bu konuda değerlendirmelerimizi yapacağız” dedi.

“İKİNCİ CEMRE BULUŞMAMIZ ÖDEMİŞ’TE OLACAK”

İzmir’de öncelikli olarak ulaşım ve alt yapı sorunlarına değineceğini belirten CHP’li Tunç Soyer: “Öncelikle İzmir’de ulaşım ve trafiği çözeceğiz. Sosyal politikalar konusunda çalışmalar yapacağız. Halk ekmek, halk et ve halk balık uygulamalarını yapacağız. Üreticiden alıp halka ulaştıracağız. Seçmenin merkezde yürütülen siyasetle ilgili tercihte bulunacağını düşünmüyorum. Yerelde uygulanan politikalara bakacaktır halkımız. İzmir ile ilgili çok projelerimiz var. Bu yüzden ayrı ayrı toplantılar yapıyoruz. Özellikle ikinci cemrede tarım alanındaki projelerimizi açıklayacağız. 9 Mart’ta Ödemiş’te yapacağımız toplantıda ikinci cemre buluşmamızı gerçekleştireceğiz” dedi.

"İZMİR MERKEZİ HÜKÜMETTEN ADİL PAY ALMIYOR"

İzmir’in merkezi hükümetten adil bir şekilde pay almadığımı belirten CHP’li Tunç Soyer: “Hükümet büyük bir sıkıntı içinde Türkiye genelinde. Ciddi bir sıkıntı yaşayacaklar. İzmir adil bir şekilde pay almıyor. Bu gerçekten büyük bir haksızlık. İzmirli zaten bunu görüyor. Metro meselesi çıplak bir örnek. Ayrılan paylara bakınca bu durum kabul edilebilir bir şey değil. Bu memlekete herkes vergi veriyor ve bu vergilerin adil dağıtılmasını bekliyor. İzmir bu ayrımcılığa gereğini yapacaktır. İzmir’in köklerini ve geleneklerini anlamak lazım” dedi.

“ULAŞIMDA O SAATLARDE İNDİRİM YAPACAĞIZ”

İzmir’de belli saatlerde ulaşımda indirim yapacağını belirten CHP’li Tunç Soyer: “ Sabah 6-7 ve akşam 19-20 arasında ulaşımda indirim yapacağız. Çocuklarımızı da ucuza taşımak için çalışma yapacağız. Tarım Bakanının İzmir’e bir şirket demesi çok yanlış bir söylem. Kentin dinamiklerini yönetime katmayı düşünüyoruz. Kentin potansiyellerini ıskalamamak lazım. Kentteki STK’ların ve meslek odalarının yönetime dahil olması gerekiyor. İzmir’i bir şirket gibi yönetemezsiniz. Bu söylem oldukça yanlış” dedi.

“BİRİLERİ BUNDAN KIZACAK DİYE GERİ DURMAYIZ”

İzmir’in Fuarı ile ilgili olarak da açıklamalarda bulunan CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer: “İzmir Fuar’ının 12 ay çalışması lazım. Geçen her boş gün İzmir’e zarar aslında. O fuarı canlandırmak zorundayız. Bunu anlatırken özelleştirmeden bahsettim. Ben aslında burada meseleyi profesyonelleştirmekten bahsettim.Bu şablonlardaki gibi özelleştirme değil aslında. Biz mutlaka fuarı 11 ve 12 aya çıkartmak zorundayız. Biz birilerini kızdıracağız diye bundan geri duramayız.” dedi.

"ULAŞIMDA TELEFERİĞİ KULLANACAĞIZ"

İzmir’de toplu ulaşımda bazı noktalara teleferiği getireceğini belirten CHP’li Tunç Soyer: “Kadifekale bu kentin en önemli merkezlerinden birisi aslında. İzmir’in tarihsel dokusunu canlandırmak zorundayız. Kemeraltı’ndan başlayacağız çalışmaya aslında. Toplu taşımada teleferiği kullanmak istiyoruz. İzmir’de bunu belli noktalarda kullanmak istiyoruz. İzmir’de tramvay konusunda da bir çalışma yapacağız. Bunun teknik detaylarını yakında açıklarız” dedi.

NEDEN KOCAOĞLU İLE YAN YANA DEĞİL?

İzmir’de saha çalışmalarında Aziz Kocaoğlu’nun kendisine eşlik etmemesi yönündeki bir soruyu da cevaplandıran CHP’li Tunç Soyer: “SODEM’deki çalışmalarımız bize yardım olacaktır. Bu sene SODEM İzmir ile birlikte daha da ayağa kalkacaktır. Benim zaten City Slow’daki görevim İzmir Büyükşehir Başkanı olduğumda bitecek. SODEM’deki görevlerime ise devam edeceğim. Aziz Kocaoğlu ile beraber gezmememiz aslında bir seçim stratejisi. Aziz Kocaoğlu daha etkili olduğu yerlerde seçim kampanyası yürütüyor. Ekonomik durumda seçime yansıyacaktır. Ekonomi çünkü direk cana dokunmaktadır. Seçimde hep beraber ne kadar halk hükümete ders verecek göreceğiz” dedi.

“İLÇELERDE KAYIP OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM”

CHP İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Tunç Soyer yerel seçimlerde İzmir’de ilçelerde kayıp olacağını düşünmediğini belirterek: “Ben ilçelerde kayıp olacağını düşünmüyorum. Çok daha fazla meydanlarda olmak istiyorum. En yoksul kesimleri dolaşıyorum. CHP’nin ikinci parti olduğu yerlerde dolaşıyorum. Gördüğüm tablo çok şaşırtıcıydı. Ben seçim sonuçları konusunda oldukça iyimserim” dedi.

“ÇÖP TESİSİ KONUSUNDA ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR”

İzmir’e kurulması planlanan katı atık tesisleriyle ilgili olarak da bir açıklama da bulunan CHP’li Tunç Soyer: “Biz çöp tesisinin 3 noktada yapılmasını teknik olarak düşündük. Bu yapılar enerji yönünden de kendi kendine yeterli olacak. Yer konusunu kararlaştıracağız. Henüz yer konusunu netleştirmedik. Viyana’da şehrin içinde katı atık tesisi var. Bunlar ne koku verir ne de kirlilik yaratır. Ben yaptım oldu anlayışıyla bunu yapmayacağız. Yapacağımız yerle ilgili olarak bölge halkıyla görüşeceğiz” dedi.

“ÜNİVERSİTEYE TAHSİS İÇİME SİNMEDİ”

CHP’li Tunç Soyer Kültürpark’daki İZFAŞ binasının özel bir üniversiteye tahsis edilmesinin içine sinmediğini belirterek: “EXPO’ya tekrar aday olacağız. Avrupa kültür ve gençlik başkanlığı da yapacağız. İzmir cıvıl cıvıl bir kent olacak. İZFAŞ binasının bir üniversiteye verilmesi benim içime sinmedi. Daha teknik konuları arkadaşlarla değerlendireceğiz. İzmir’de 111 noktada trafiğe müdahale edeceğiz. Ankara Yolu’nda da yapacağımız şeritlerle trafik rahatlayacak. Alt geçitlerde yapacağız bu konuda” dedi.

“NASIL OLSA KAZANACAĞIM GİBİ BİR YAKLAŞIMDA DEĞİLİM”

CHP’li Tunç Soyer nasıl olsa da seçimi kazanacağım şeklinde bir yaklaşımda olmadığını belirterek: “Seçim anketlerindeki rakamlarla ilgilenmiyorum. Ben sahada gördüklerimi bilirim. Benim nasıl olsa da kazanacağım gibi bir rahatlığım yok. Bu sefer seçimde ben daha başka bir şeyler olacağını düşünüyorum. Bizim için tarım en öncelikli alanlarımızdan birisi olacak. Türkiye olarak tarımdaki noktamız kötü hale geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarımda büyük işler yaptı. Bu tercih çok değerliydi. Tarımdaki projelerimize devam edeceğiz. Tarımda biz sadece İzmir’i değil Ege’yi de baz alacağız ve ona göre çalışmalar yapacağız” dedi.

Engelli yurttaşlara özel bir önem vereceğini belirten CHP’li Tunç Soyer: “ En yakın çalışma arkadaşım engellidir. Biz Kemeraltı’na engelli sandalyesiyle gireceğiz. Bir kentte engellilerle ilgili proje yapacaksanız bunu yerinde görmeniz gerekiyor. Vatandaşın bu konuya olan farkındalığını arttırmanız lazım. Vatandaşa bunun önemini anlatacağız. Engelli vatandaşlarımıza yönelik birçok çalışmamız olacak. Onların hayata entegrasyonu ile ilgili çok önemli şeyler yapmak zorundayız” dedi.

"KAVGA ETMEYE GELMİYORUM!"

İzmir’de bir vizyon ortaklığı kurmak için çalışacağını belirten CHP’li Tunç Soyer:"Seferihisar’daki seçim için çalışmak zorundayız. Oradaki seçime de çok iyi asılmayız. Hiç bir yeri çantada keklik gibi görmemeliyiz. Bir İzmir vizyon ortaklığı kurmak istiyorum. Ben İzmir’e kavga etmeye gelmiyorum. Tam tersine ikna edici olmak istiyorum. Buradaki oy sonuçlarını hükümette ciddiye alacaktır. Oturacağım koltukta İzmir’in menfaatlerini öne çıkaracağız. Daha çok uzlaşı dilini kullanacağım. İzmir Türkiye’yi değiştirecektir. Toplumun artık yeni bir başarı hikayesine ihtiyacı var. Türkiye’de rejim artık değişti. Bunun içinde yerelde başarıya ihtiyaç var. Bunun için İzmir çok önemlidir Türkiye’de” dedi.