Kanserin de alzeimerın da ilacı bulundu

Dünyaca ünlü Türk doktor Mehmet Öz hem alzeimer hem de kanseri yenecek ilaçların çalışmalarının tamamlanma aşamasında olduğu müjdesini verdi...

Dünyaca ünlü  Türk doktor Mehmet Öz, Alzheimer’ı önleyecek ilaçların geliştirildiğini, 5-6 yılda piyasada olacağını açıkladı. En korkutucu kanser türlerini bile ölümcül olmaktan çıkaracak ilaçların da yolda olduğu bilgisini veren Dr. Öz, ilaçla tedavisi mümkün olmayan hastalıklar konusunda  son dönemde gelişmeler kat ettiklerini söyleyerek, “Artık hastalıkların neden olduğunu biliyoruz. Hastalığı önlemek için yeni ilaçlar da çıkıyor. Alzheimer’ı önleyecek ilaçlarla ilgili gelişmeler henüz çok yeni ama herhalde 5-6 sene içerisinde her yere yayılacak” diye konuştu.

Beynin içinde bir savaş…

Hastalıklar konusunda da bilgi veren Dr. Öz, alzheimerın demansın bir türü olduğunu belirtti. Dr. Öz hastalığın beyinde gelişmesi ile ilgili ise şu çarpıcı bilgileri paylaştı: “Beyinde birçok elektrik kablosu olduğunu düşünün. Elektrik kablolarının üzerinde yapışık bir madde, bir plak tabakası oluşuyor. Ve bunlar enflamasyona neden oluyor. Ve beyin çalışamıyor, çünkü içeride bir savaş oluyor. Kablolar tutuşuyor, yangınlar çıkıyor, başlıyorsun ortaokulu nerede okuduğunu unutmaya... Ve devam ediyor.”

Omega 3 eksikliğine dikkat!

Hastalığa yakalanma nedenlerinin başında toksinler ve vitamin eksikliği olduğunu belirten Dr. Mehmet Öz, B vitamini gibi bazı vitaminlerin eksikliği ile omega 3 eksikliğinin tehlikeli olduğunu ifade etti. Dr. Öz, “Beynin yüzde 60’ı yağ olduğu için gereken derecede Omega 3 yağı alınmazsa, unutkanlık başlıyor. Çocuklarda da Omega 3 olmayınca IQ düşer, zindelik düşer. Somon, ton gibi balıkları tavsiye etmemiz de bu yüzden” dedi.