"Sen iki kişisin laflarına kanmayın"

Ramazan Bayramı'nın gelmesi ile birlikte yaklaşık 18 saat süren oruç ibadeti sona eriyor. Ramazan ayında değişen beslenme düzenin, bayramla birlikte yeniden değişeceğine dikkat çeken uzmanlar özellikle hamilelere önerilerde bulunuyor

Ege Ajans- Ramazan ayının bitmesi ve bayramın gelmesi ile birlikte uzmanlar hafif ve dengeli beslenmeye dikkat çekiyor. Yetersiz ve dengesiz yiyecekler yerine lezzetli ve hafif yemeklerin tercih edilmesi gerektiğini belirtiyorlar.

Hamilelerin iki kat daha dikkat etmesini vurgulayan Ferti-Jin Kadın Sağlığı ve Tüp Bebek Merkezi Klinik Direktörü, Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir hamilelere şu önerilerde bulundu: “Sen iki kişisin ye sözlerine aldırış edilmemeli, tatlı tüketimi abartılmamalı. Sütlü tatlılar ve dondurma tercih edilmeli. Yiyeceklerin içerikleri ve pişirme yöntemlerine dikkat edilerek hafif ve zeytinyağlı yiyecekler tercih edilirken protein içerikli besinler de unutulmamalıdır.”

Yavaş ve sakin yemek yiyin

Salata sosları, patates ve makarna salataları, kızartılmış ekmekler gibi yüksek yağ içeren besinlerden uzak durulmasını belirten Op. Dr. Taşdemir yavaş ve sakin yemek yenilmesi tavsiyesinde bulundu.  Sporun önemine ve fiziksel aktiviteye de dikkat çeken Op. Dr. Taşdemir yemeklerden sonra en azından kısa bir yürüyüşün ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı.