Girişimcilik kursuna bir 'masal' arası

Hikaye ve masal anlatıcısı Ferhat Budak, kendisinin de öğrencisi olduğu 27 Temmuz'da başlayan KOSGEB Girişimcilik Kursu'nda girişimci arkadaşlarına yetişkin masalı anlatarak dersi renklendirdi.

 

Figen Bican Bulam- İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB), İŞKUR ve KOSGEB işbirliği ile kendi işini kurmak isteyen girişimcilere yönelik düzenlenen 25 kişilik kursta, katılımcılar Eğitmen Pınar Adanalı’nın derslerinde eğlenceli dakikalar da geçiriyor.  Değişik hikayelere sahip girişimci adayları, kendi iş fikirlerini uygulamalı olarak da sergiliyor. Hikaye ve masal anlatarak hem yetişkinleri hem de minikleri bir kafe ortamında buluşturma fikriyle KOSGEB’e başvuran Ferhat Budak da kursiyerlere masal anlatarak eğlenceli dakikalar yaşattı.  İnsanlığın evrensel dili olarak tanımlanan masalları hareketli bir sahne performansıyla anlatan Budak, kursiyerlerden tam not aldı. Girişimci adaylarının masalı anlatan kurs arkadaşları Budak’a interaktif olarak katılım gösterdiği minik gösteri ilgiyle izlendi.

Masal bitti, hayat başlıyor

Yaklaşık 5 yıldır çeşitli sanat atölyelerinde yüzlerce kişiye masallar anlattığını söyleyen girişimci adayı Ferhat Budak,  “Murathan Mungan ‘masalın bittiği yerde, hayat başlar’ der. Bu kursa katılan 25 arkadaşımız için de artık masal bitti, girişimci olarak bu kurs ile hayatın tam ortasına atılmaya hazırlanıyoruz. Türk Edebiyatının usta masal derleyicisi Naki Tezel ise ‘masallarda imkansızlıklar yoktur’ der. KOSGEB desteğiyle sermayemizi güçlendirip kendi işimizi kurmak istiyoruz. Aslında hepimiz girişimcilik hayatımız başlarken imkansızlıklara yer olmayan bir masalın da başlamasını istiyoruz” diye konuştu. e4haber.com