Keçilerin Kraliçesi'ne Büyükşehir'den yem yardımı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin küçükbaş hayvan üreticisini desteklemek için yüzlerce üreticiye dağıttığı yemler bu kez E4 Haber'de Jülide Şehitoğlu'nun hazırladığı haberle gündeme gelen Keçilerin Kraliçesi'ne ulaştı.

//Jülide Şehitoğlu

Seferihisarlı Çoban Hatice Akyıl’ın keçileriyle bütünleşen azimli hikayesini E4 Haber olarak yayınladıktan sonra Akyıl’a İzmir Büyükşehir Belediyesi yem yardımı yaptı. Keçilerle geçen bir ömrün acıklı hikayesi ve Akyıl’ın onca zorluğa, ekonomik krizlere rağmen keçilerinden vazgeçmemesi küçük üreticiye de örnek oldu. e4haber.com’da yayınlanan haberle gündeme gelen Akyıl’a destek mesajlarının yanında yem yardımını Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ‘Başka Bir Tarım Mümkün’ diyerek İzmir Tarım stratejisini üreticiyi destekleyerek üretime yerinde devam etmesini sağlamak üzere yürüten İzmir Büyükşehir Belediyesi yaptı. Haberimizin yayınlanmasının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılarından Ertuğrul Tugay'ın bizzat ilgilendiği ve ilgili birimlerin irtibata geçtiği gazeteci Jülide Şehitoğlu’nun yönlendirmesiyle kısa bir sürede Hatice Akyıl ve eşi Nuri Akyıl’ın keçileriyle yaşadığı evine ulaşan ekipler, 50 çuval yemi teslim etti.

http://www.e4haber.com/kecilerin-kralicesi/11002/

BÜYÜKŞEHİR’E BÜYÜK TEŞEKKÜR

‘Can yoldaşlarım’ dediği, her birini tek tek isimleriyle çağırdığı, sayıları 500’den 200’e inen keçilerini yem dahi alamadığı için satmak zorunda kaldığını ve tarlasını ipotek ettirerek kredi ile yem alabildiğini anlatan Çoban Hatice Akyıl, 60 yıllık ömründe ilk kez bu kadar net yardım aldığını sevinç gözyaşlarıyla anlatarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. İpotek ettirdikleri 3 dönüm yemlik tarlayı kaybetme korkusuyla yaşayan Akyıl çifti uzun bir süre rahat edeceklerini ve kendilerini toparlayana kadar bu yemlerin onlar için çok değerli olduğunu anlattı. “Ben hiç yağmuru pencereden izlemedim ki

hep üstüme yağdı yağmurlar” sözleriyle çobanlığın zorluklarını ama bir o kadar da doğal yaşamın varlığını hatırlatan kadın girişimci Çoban Hatice’lerin çoğalması için sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini İzmirlilerle buluşturan Büyükşehir Belediyesi’ni değerli katkıları için E4 Haber ailesi olarak biz de alkışlıyoruz.